Un cîine negru la blană și niște oameni negri la suflet

ciine negru

– o poveste adevărată –

Neagra este o cățelușă bătrînă, blîndă și cam grăsană, care pînă acum nu a făcut rău nici unei muște.

Ba, o dată a încercat să fugă după o pisică și a reușit să se răstoarne cu picioarele în sus, din cauza faptului că se mișcă destul de greoi. Atunci a primit și porecla de Acrobata.

Neagra își face veacul, zi de zi, în fața scării blocului în care stau niște oameni care au grijă de ea, îi dau apă, mîncare și, din cînd în cînd, îi mai spun o vorbă bună și o mîngîie un pic pe spate și între urechi.

Nici nu îi trebuie mai mult Negruței: un locușor al ei în care să se învîrtă, un pumn de boabe pentru căței, un castron cu apă și o vorbă bună.

Toate ar fi bune și frumoase, dacă Neagra și protectorii ei umani nu ar trăi într-o țară în care neoamenii au ajuns la putere, prin numărul mare și funcțiile pe care le dețin.

Ca urmare a schizofreniei publice din ultimul an, a urletelor isterice care cer omorîrea tuturor cîinilor de pe străzi și a legii ce a însoțit toată această nebunie, unul din oamenii care are grijă de Neagra a adoptat-o în mod legal, a sterilizat-o și a înregistra-o pe numele său.

Prin urmare, cățelușa a primit cadou un cerceluș galben în ureche, care ar fi trebuit să o apere de fiarele cu două picioare, care străbat Capitala, înarmate cu crose în mîini, în adevărate raiduri de terorizare a cîinilor fără stăpîn și a oamenilor ce încearcă să le stea în cale.

Însă tocmai cercelușul galben i-a adus Negruței numai necazuri.

Cel ce a adoptat-o este foarte aproape să termine construcția unei case în apropierea Bucureștiului, unde intenționează să o ducă pe Negruță, pentru a se putea bucura de curte și aer liber. Pînă atunci, a preferat să lase cățelușa mai departe în spatele blocului, unde are chiar și un coteț din lemn și unde nu încurcă pe nimeni.

Angajații ASPA au văzut însă în Neagra calea către un cîștig rapid și substanțial. De cînd a fost înregistrată cățelușa pe numele omului, nu există dimineață în care el să nu se trezească la ușă cu hingherii.

Pe principiul ”nici o faptă bună nu rămîne nepedepsită”, oamenii negri la suflet de la ASPA, protejații lui Oprescu, vin astfel zilnic să îi ceară șpagă, sub amenințarea că îi ridică și îi omoară cîinele.

Ba, atunci cînd nu îl găsesc acasă, o ridică pe Neagra din locușorul ei, profitînd de faptul că este blîndă, bătrînă și greoaie și așteptînd ca niște adevărați infractori ce sînt ca omul să vină să o ridice de la adăpostul public, în schimbul unei adevărate taxe de protecție pe care este nevoit să o plătească.

Așa a fost Neagra ridicată de hingheri de cel puțin patru ori în nici un an de zile, de cînd este înregistrată pe numele omului.

Astfel, omul care a vrut să facă o faptă bună s-a trezit literalmente jefuit de către angajații ASPA. De cîte ori a fost ridicată cățelușa, tot de atîtea ori el a trebuit să plătească sume importante de bani, cu titlu de Șpagă, pentru a putea să și-o recupereze.

Această ”activitate” a hingherilor nu a încetat nici acum, cînd normele Legii Ionuț sînt suspendate și, ca atare, nici un cîine nu ar trebui să mai fie ridicat de pe stradă.

Așa înțelege ASPA-ul condus de Băncescu și Oprescu și apărat de toți milițienii din România, indiferent de culoarea cașchetei lor, să îi protejeze pe bucureșteni de ”cîinii agresivi”.

Așa înțeleg instituțiile publice ale unui Stat opresiv, care își terorizează cetățenii, că se poarte cu cei care se încăpățînează să rămînă Oameni în țara asta.

Un vechi proverb românesc spune că ”nu pleacă de bunăvoie cîinele de la măcelărie”. Din păcate, am ajuns să trăim vremurile în care Măcelăria ASPA nu vrea în ruptul capului să lase cîiinii în pace!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg