Al Patrulea Reich -XII-. Filosofia UE: dictatura corporațiilor

end of ue

Motto: ”Nu este în filosofia Uniunii Europene că mulțimea își poate decide propria soartă” – Martin Schultz, Președintele Parlamentului European.

Așa cum au declarat deja mai multe din vocile care reprezintă tabăra anti-Uniunea Europeană în Europa, victoria celor care au votat pentru Brexit în referendumul din Marea Britanie este răspunsul ferm dat de către englezi dictaturii marilor corporații, ce se încearcă a fi instaurată pe Bătrînul Continent de către liderii UE.

Brexit este ”o victorie pentru oamenii normali, oamenii decenți, pentru oamenii reali. Am luptat împotriva multinaționalelor, împotriva marilor bănci, a politicii, am luptat împotriva minciunii și înșelăciunii”, a declarat Nigel Farage, liderul UKIP.

Sau, cum a scris europarlamentarul italian Matteo Salvini, pe pagina sa de FB, ”bravo pentru curajul cetățenilor liberi! Inima, creierul și mîndria au învins minciunile, amenințările și șantajul. Mulțumim, Marea Britanie. Acum este rîndul nostru”.

Cu adevărat este rîndul nostru, al celor ce vor să trăiască în țările lor libere, al oamenilor care se încăpățînează să creadă că își pot decide singuri, prin vot democratic, soarta, pentru susținerea englezilor în lupta lor cu zbaterile disperate și horcăielile propagandistice ale căpcăunului corporatist, lovit serios, pentru prima dată de la înființarea UE și pînă acum.

Nu ar fi însă o premieră ca dictatura corporatistă a UE să ignore voința liber și democratic exprimată a cetățenilor din diferite țări europene, atunci cînd votul lor contravine intereselor Uniunii. Iar francezii, olandezii, danezii, irlandezii, grecii sau românii știu mult prea bine asta, avînd ocazia să resimtă pe pielea lor crezurile birocraților autocrați ce au ajuns să decidă pentru soarta a sute de milioane de oameni și pentru care voința a popoare întregi nu contează nici cît negru sub unghie.

Chiar și cu ocazia referendumului din Marea Britanie s-a putut vedea, cu ochii liberi, cît contează voința cetățenilor europeni pentru propaganda oficială a Sistemului: cine se declară anti-UE este automat etichetat ca fiind populist, demagog, extremist, rusofil, comunist, fascist, prost, bătrîn și depășit, neinformat, pentru ca doar adoratorii opresiunii corporatiste în Europa să fie recunoscuți ca situîndu-se pe niște poziții democratice.

Democrație este doar cînd cetățenii din țările europene votează ce vrea UE. Cînd nu, se trece imediat la amenințări și măsuri de forță demne de cele mai represive regimuri dictatoriale, ajungîndu-se pînă într-acolo că se vorbește fără ocolișuri de dezmembrarea țărilor care se opun voinței Uniunii.

Pentru ca interesele corporațiilor, atît de bine reprezentate de clasa politică europeană și menestrelii ei din main stream media, să nu aibă de suferit, s-a ajuns ca în prezent să fie exprimate deschis idei ce țin de suprimarea fățișă și fără echivoc a drepturilor fundamentale cetățenești, pentru care omenirea luptă de sute de ani.

Astfel, susținătorii Uniunii Europene vorbesc despre interzicerea dreptului universal de a vota, pentru că cetățenii de rînd sînt mult prea proști să știe ce este bine pentru ei și ca atare deciziile trebuie luate de clasa privilegiată a liderilor corporatiști.

Nimic surprinzător, din moment de instituțiile de conducere ale Uniunii Europene nu fac altceva decît să disemineze în continuu propaganda fascistă a plutocrației, sistemul în care un grup restrîns de privilegiați are putere de decizie pentru popoarele pe care au ajuns să le conducă, fără a fi votați de nimeni în pozițiile de conducere.

Marile corporații internaționale au ajuns, ușor-ușor, ”pas cu pas”, cu sprijinul nemijlocit al brațului lor politic în Europa, respectiv Uniunea Europeană, să nege dreptul popoarelor la autodeterminare, posibilitatea cetățenilor de a-și alege singuri soarta, prin vot democratic, din moment ce acest lucru contravine evident cu interesele globalizării neo-liberale.

Dacă Brexit se realizează și în planul acțiunilor concrete și Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, poporul englez va da o lovitură puternică dictaturii corporatiste a UE. Ea nu va fi însă una decisivă, dacă celelalte popoare din Europa, sătule de austeritate, de sărăcie și de scăderea drastică a nivelului de trai, de spolierea făcută de corporații și de negarea dreptului de a-și afirma identitatea națională, nu vor arăta aceeași determinare și luciditate ca englezii.

Cheia înfrîngerii dictaturii UE stă tocmai în unitatea Europei, dar în alăturarea forțelor unor popoare care se vor libere și independente, nu în unitatea prin ștergerea identităților naționale, atît de zgomotos și de fals clamată de forțele globalizării.

Asupritorii pot fi înlăturați doar prin unitatea celor asupriți.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg