Realitatea de după oglindă -XXII-. Iluzia energiei verzi

După ce Banca Mondială ne-a ”recomandat” să raționalizăm utilizarea terenurilor agricole și să trecem la împădurirea lor, OECD ne ”recomandă” să nu mai căutăm zăcăminte noi de gaze naturale, că nu ne trebuie.

Iar Comisia Europeană ne impune să nu mai construim hidrocentrale noi, deși energia puterii apelor este una cît se poate de nepoluantă.

S-ar fi zis că subminarea economiei naționale și trădarea de țară din ultimii 30 de ani nu pot ajunge la un nivel mai ridicat. Dar iată că se poate, mai ales că trădătorii de țară din așa-zisul guvern de la București nu manifestă nici un semn că ar pregăti o rezistență la aceste directive înjositoare primite de la Stăpînirea străină.

Din contră: După ce și-a închis minele de cărbune, România a redus producția internă de petrol și gaze naturale, pentru a crește în schimb importurile. Indiferent că vorbim de OECD, de Banca Mondială, de Fondul Monetar Internațional sau de Comisia Europeană se dovedește că cerințele sînt de fiecare dată aceleași, vizînd jefuirea poporului român, care doarme în ghete, de avuția sa națională.

Ba, s-a trecut ușor-ușor și la jefuirea personală, ”pe persoană fizică”, a românilor, iar ei încă nu par a se fi dumirit ce înseamnă capitalismul neo-liberal, corporatismul globalist și ”valorile” lumii occidentale.

Taxa ”pe carbon” este culmea asupririi și a spolierii unei populații și așa sărăcite pînă aproape de limita suportabilității de 30 de ani de imperialism și capitalism sălbatic.

Este ultima formă de finanțare a Stăpînirii străine pe spatele românilor: După ce au distrus industria, și-au însușit băncile, terenul agricol și resursele naturale, după ce au pus mîna pe companiile de utilități și pe piața de retail și își vînd gunoaiele la noi prin supermarketurile pe care le controlează, a venit rîndul populației să producă profit pentru imperiile corporatiste.

Uniunea Europeană are nevoie de multe zeci și zeci și zeci de miliarde de euro pentru a finanța așa-zisa tranziție verde, în fapt să le verse în conturile corporațiilor șmechere care se fac că salvează planeta. Mai nou, are nevoie urgentă și masivă de bani pentru a finanța războiul din Ucraina, de fapt pentru a-i vărsa în buzunarele industriei de înarmare, după ce industria pharma și-a primit cu vîrf și îndesat tainul, în urma genocidului pus la cale cu ocazia pandemiei de coronavirus.

Mai ales că economic Uniunea Europeană a fost pusă pe butuci de politicile demente implementate de Green Deal și de așa-zisele sancțiuni aplicate Federației Ruse, cînd de fapt doar europenii de rînd au fost loviți de nebunia conducătorilor de la Bruxelles.

Așa că, dincolo de jefuirea populației prin anunțatele ”reforme” vizînd creșteri de taxe și impozite, inclusiv pe proprietate, prin inflație, prin facturile la utilități, prin taxa pe carbon și ”liberalizarea” completă a pieței de energie, România este martora unei noi crime economice de proporții.

Este practic distrus sistemul energetic național pentru a lăsa loc eolienelor și fotovoltaicelor cerute de Comisia Europeană.

Dar nu numai sistemul energetic este pus la pămînt. Asistăm la instalarea celor mai întinse parcuri de eoliene și fotovoltaice din Europa, cele mai multe de către ”investitori străini”, care practic ne distrug terenul agricol, dar și flora și fauna, natura în general, pe termen lung, poate ireversibil.

”Investitorii străini” profită la maximum de relieful nostru, primesc subvenții grase din bani europeni, fac profituri uriașe din curentul electric obținut, pe care în cea mai mare parte îl exportă.

România ce primește?

Un iluzoriu impozit pe profit, care aproape niciodată nu este plătit.

În schimb, costurile de mediu și economice generale vor fi uriașe și vor contribui la agravarea sărăcirii unei populații care deja face față cu greu pauperizării aduse de capitalismul sălbatic.

cenzura fb
cenzura fb

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg