Despre cîini și oameni -VI-. O lopată și un clește ruginit

VI

Moartea tragică a copilului de patru ani care, nesupravegheat de cine ar fi trebuit să o facă, a intrat pe un teren privat îngrădit și a fost omorît de cîinii de acolo, dar mai ales reacțiile care au venit după nefericita întîmplare, ne arată cîți bătuți în cap sînt în țara asta.

Avalanșa de ură viscerală, de blesteme, suduieli și tîmpenie en-gos și en-detail la adresa cîinilor fără stăpîn, dar și a ONG-urilor care încearcă să gestioneze problema lor, dezvăluie imensul grad de primitivism, de înapoiere, de răutate, în cele din urmă, de prostie pură ce sufocă societatea românească.

Nu, nemulțumirea nu se îndreaptă împotriva autorităților, care nu fac nimic, de zeci de ani de zile, pentru a rezolva problema cîinilor de pe străzi, împotriva ASPA-ului, care nu este nimic altceva decît o infernală mașinărie pentru sifonat banii publici, în dauna cîinilor și a oamenilor deopotrivă, împotriva lui Răzvan Băncescu, șeful ASPA, o bestie cu chip de om, a cărui singură grjă este să omoare în chinuri sute de cîini pentru propriul profit.

Nu, revolta nu se îndreaptă împotriva bunicii inconștiente, care a lăsat nesupravegheați mai bine de 40 de minute doi copii de 6 și 4 ani. Protestele nu se ridică împotriva netrebnicilor care abandonează animale, a oamenilor de nimic care nu își sterilizează cîinii sau pisicile și le lasă să se înmulțească, pentru ca apoi să arunce puii pe stradă, niște iresponsabili care nu își asumă creșterea unui animal de companie sau de pază cu tot ce implică acest lucru.

Nu, ura și violența care mocnesc în societatea noastră au refulat tocmai împotriva ONG-urilor care se luptă să strîngă cîinii de pe străzi și să îi plaseze celor ce vor să îi adopte.

Nu, urletul de mînie paranoică, de boală psihică iremediabilă, s-a abătut asupra cîinilor, care trebuie uciși în chinuri pentru vina că sînt cîini și că există.

Se vede treaba că nu cîinii pîndesc pe la colțuri orice ocazie prielnică să își înfigă colții în beregata noastră, ci invers. Așa-ziși lideri de opinie, în fapt, niște imbecili care nu au habar pe ce lume trăiesc, niște corporatiști superficiali și bărbieriți pe creier, niște auto-suficienți sufocați de povara propriei greutăți sociale, abia așteptau un eveniment tragic ca acesta pentru a azmuți, pentru a întărîta, pentru a instiga la moarte și violență.

Nici măcar nu se merită să răspunzi șuvoiului de schizofrenii ce răzbate, necontenit, dinspre cururile ce le țin lor loc de creier. Urmînd pseudo-logica după care se ghidează cei menționați mai sus, dacă un copil este călcat de o mașină, toate mașinile de pe suprafața pămîntului ar trebui aruncate în aer.

Pentru ca să poată umbla copiii noștri liniștiți pe stradă, nu cîinii fără stăpîn trebuie uciși. Nemernicii care, ocupînd funcții publice, au omorît în chinuri mii de cîini, pentru a face afaceri bănoase din CRIMĂ, trebuie eutanasiați. Iar exemplarele turbate de ”jurnaliști”, ”oameni de televiziune”, ”vedete” și ”lideri de opinie”, care instigă în mod public la ură și moarte, trebuie castrate cu un clește ruginit, pentru ca apoi să fie aruncate într-un stabiliment pentru pacienți agresivi și calmate în fiecare zi cu o lopată în cap.

2 thoughts on “Despre cîini și oameni -VI-. O lopată și un clește ruginit

 1. de cand eram de 14 ani am avut caine in curte.
  apoi doua catele si un caine.
  apoi si trei pisici la care veneau motani noaptea.
  toate aceste animale au avut parte de ingrijire, hrana corespunzatoare, tratament (daca erau cumva bolnave).

  si puii lor la fel.

  iar pe pui i-am dat intotdeauna la oameni care meritau sa primeasca un animal in grija.

  cum de ai tu nesimtirea, tupeul, prostia sa spui ca oamenii care nu-si sterilizeaza animalele sunt “oameni de nimic” ???

  eu cred ca “de nimic” este mintea ta bolnava, pervertita la ideea ca totul trebuie sterilizat sau eutanasiat fara durere !!!
  eu iti propun sa te sterilizezi tu, sa-ti eutanasiezi copii si prietenii (daca ai asa ceva) si apoi poate vei intelege care e valoarea si cursul naturii din care faci si tu parte !!!

  • Citește toată fraza, înainte să îți faci o părere – altfel nu o să înțelegi sensul textului: “a oamenilor de nimic care nu își sterilizează cîinii sau pisicile și le lasă să se înmulțească, pentru ca apoi să arunce puii pe stradă, niște iresponsabili care nu își asumă creșterea unui animal de companie sau de pază cu tot ce implică acest lucru”.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg