București 555: între ciuma lui Caragea și bănceala lui Oprescu

555

Poate nu întîmplător, în weekendul în care și-a lansat în mod oficial premierul Bok3, alias Ponta Claponul, candidatura pentru președinția României, Primăria Generală a organizat în Capitală o adevărată butaforie de lumini și umbre, de jeg și culoare.

Bucureștiul și-a serbat cea dea 555-a aniversare prin fel de fel de manifestări și evenimente, în care alegătorul cel naiv și degrabă consumator de pomeni electorale a fost bombardat cu mici, bere, sarmale, cultură, dans, gimnastică, spectacol de lumini și fîntini arteziene colorate deopotrivă.

Și cu cît este orașul mai urît și mai urîțit, cu cît este Capitala mai abitir invadată de jeg și miasme pestilențiale, cu cît se degradează societatea mai mult și pe măsură ce scade calitatea vieții în București, cu atît mai mult se rostesc, de către factorii de decizie politică și administrativă, vorbe precum ”oraș european”, ”capitală civilizată”, ”atmosferă de urbe vestică” șamd.

Departe de promisiunile făcute în numeroasele campanii electorale la care a participat, Bucureștiul lui Sorin Oprescu nu are străzile spălate cu șampon, nu are ”parcuri cu fazani și căprioare”, nu a crescut în nici un fel calitatea vieții, nu au dispărut praful și jegul aflate în cantități industriale pe străzile și în atmosfera orașului, nu a crescut suprafața de zonă verde, iar despre autostradă suspendată, ce să mai vorbim…

Are în schimb trotuare placate cu gresie, borduri supra-etajate (în curînd și suspendate!), are același trafic infernal, chiar dacă o parte din el s-a mutat acum pe niște poduri, are piste pentru bicicliști de milioane de euro, urmînd ca în viitorul apropiat Oprescu să cumpere și bicicliștii care să circule pe ele pentru a jsutifica o asemenea ”investiție”.

Dar, mai mult decît orice și în ciuda promisiunilor ferme, venite în campania electorală, prin care Oprescu se angaja să rezolve într-un mod civilizat problema cîinilor fără stăpîn de pe străzile Capitalei, Bucureștiul are ASPA, o mașinărie infernală de făcut averi din torturarea și omorîrea în chinuri a unor suflete nevinovate, pusă la punct de Oprescu și PSD, în disprețul total al miilor de bucureșteni care s-au pronunțat deja împotriva unor astfel de practici barbare.

Toți primarii Capitalei s-au remarcat pînă acum, din păcate, prin inventarea și aplicarea unor metode care mai de care mai ingenioase pentru sifonarea banului public. Bordurile, monumentele, pistele pentru bicicliști, spațiile verzi schimbate tot la două săptămîni s-au dovedit tot atîtea rețete de succes, prin care politicieni ce și-au trădat electoratul au făcut averi considerabile, în disprețul profund al promisiunilor făcute în campaniile electorale.

Dar o mașinărie de făcut bani din CRIMĂ, așa de bine pusă la punct, cum este ASPA-ul lui Oprescu, nu a reușit să pună la cale nici măcar Traian Băsescu, un alt nume de tristă amintire din istoria recentă a Capitalei.

”Capitala europeană” a infractorului de drept comun Sorin Oprescu este un oraș în care instituțiile administrației locale, încurajate și susținute chiar de către Primarul General, încalcă în mod grav și repetat, cu bună știință și cu declararea intențiilor infracționale în mod public, o hotărîre judecătorească.

Instituțiile ”orașului civilizat” păstorit de Sorin Oprescu sînt conduse de interlopi odinari, așa cum este Răzvan Băncescu, un individ de cea mai joasă factură umană, care a lovit cu pumnul cetățenii și a provocat intenționat un accident rutier în încercarea de a mușamaliza crimele ASPA.

Prin numeroasele și repetatele încălcări ale legii la care s-a dedat, atît el, cît și elementele umane reprobabile pe care le conduce în cadrul ASPA, Băncescu a devenit sinonim cu infracționalitatea, iar Primăria Generală s-a transformat, cu largul concurs al lui Sorin Oprescu și PSD, într-o cloacă imundă în care bănceala – adică lipsa cronică de bun-simț, furtul, violența, prostia și crima – este ridicată acum la rang de merit.

Un val sufocant de bănceală toxică, deversată în continuu de Primăria Generală, otrăvește ca o boală societatea bucureșteană contemporană și nimeni nu poate face nimic să împiedice asta, spre scîrba și groaza cetățenilor de rînd, care se văd puși în imposibilitatea de a trăi o viață frumosă și liniștită în orașul lor.

Și mai au tupeu Sorin Oprescu și bănceștii lui să îl invoce pe Vlad Țepeș, cel care a ridicat Bucureștiul la rang de oraș, atunci cînd fac recurs la istoria urbei, cu ocazia celei de-a 555-a aniversări…

Dacă ar fi trăit pe vremea dreptului domnitor, Sorin Oprescu ar fi fost primar cel mult peste o țeapă înfiptă în propriul fund.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg