Dragnea, Tăriceanu, Firea, opriți crima!

hingheri ucigasi

Motto:
”Indivizi cu mutra fioroasă, adeseori cu un ochi prins de albeaţă, cu nasul gros şi turtit, cu dinţi lungi de cal, dezveliţi într-un rânjet galben, făcându-te să te înfiori la gândul celorlalţi hingheri, ai omenirii” – Geo Bogza, despre hingherii din București.

Domnule Liviu Dragnea, domnule Călin Popescu Tăriceanu, doamnă Gabriela Firea – facem apel la dumneavostră, atât în calitate de lideri ai coaliției politice care conduce România, cât și invocând funcțiile pe care le ocupați în prezent, de președinți ai celor două camere ale Parlamentului, respectiv Primar General al Capitalei, solicitându-vă sprijinul pentru o necesară schimbare de mentalități în România.

Țara noastră trebuie să iasă din Evul Mediu și să ajungă în secolul XXI, în privința modului în care sunt tratate animalele. Această schimbare de mentalități nu poate porni decât de la liderii României, de la ocupanții celor mai înalte funcții ale Statului, care au posibilitatea și pârghiile politice, legale, instituționale și chiar morale de a mișca lucrurile.

Considerăm că sunt de apreciat eforturile pe care le faceți pentru o normalizare a atmosferei generale în România, atât în plan politic, juridic, cât și economic și social. De asemenea, am luat act cu satisfacție de primii pași întreprinși la nivelul Primăriei Generale a Capitalei în vederea adoptării unei politici la nivelul autorităților locale care să vizeze bunăstarea animalelor, prin interzicerea folosirii animalelor sălbatice în spectacolele de circ, dar și prin demiterea lui Bogdan Treeroiu, fostul director al ASPA, un personaj despre care este general cunoscut că grija pentru animale era ultimul resort care să îl anime.

Dar pentru normalizarea situației și în ceea ce privește animalele din România este nevoie de mai mult de atât, de atitudini și măsuri adoptate de la cel mai înalt nivel, care să se constituie în semnalul pentru declanșarea unui program național privind schimbarea modului în care sunt tratate vietățile de lângă noi.

adapost public hunedoara

Trebuie spus că, din păcate, încă din perioada interbelică, străinii care ajungeau în România făceau în notițele lor de călătorie mărturisiri foarte neplăcut surprinse despre sălbăticia cu care românii își tratau animalele din bătătură.

Rodul unei mentalități înpoiate, mai degrabă specifice Evului Mediu, decât secolului XX, modul brutal și nemilos în care erau tratate animalele domestice în România, chiar de către deținătorii lor, care ar fi trebuit să le îngrijească, arăta că românii nu le considerau a fi niște ființe care pot simți, la rândul lor, durerea și suferința, ci mai degrabă niște obiecte aflate la bunul plac al omului, care își poate chinui vita din ogradă așa cum îi poftește inima.

Cât despre situația câinilor fără stăpân din țara noastră, Geo Bogza a descris cât se poate de elocvent cum se prezentau, în aceeași perioadă interbelică, lucrurile la serviciul de ecarisaj al Capitalei, unde o ”industrie a morții” ardea în cazane ”mormane de cadavre”, mii de leșuri de animale, care erau transformate în săpun.

hingher

În mod regretabil, nu se poate spune că acum, când am intrat deja în secolul XXI și avem pretenția despre noi că ne-am fi civilizat, situația animalelor domestice din România, cu sau fără stăpân, ar fi una mai bună.

Din contră. Mentalitățile nu s-au modernizat, cei mai mulți dintre români, începând cu cei de rând și terminând cu parlamentarii și primarii, nu s-au emancipat, iar lucrurile au luat-o abrupt, pe fondul haosului moral, social și instituțional din ultimii 25 de ani, pe o pantă a degradării fără seamăn a condiției animalelor din țara noastră.

Instituțiile publice nu au făcut nimic să oprească această degradare, ba se poate spune că au contribuit decisiv la involuția drastică a modului în care sunt tratate animalele în România, prin legi anacronice, aberante și prin reprezentanți la cel ma înalt nivel cu o înapoiere în gândire demnă de cei mai sălbatici dintre barbari.

S-a ajuns ca opinia publică să fie aproape zilnic oripilată de diverse fapte reprobabile, cum ar fi uciderea și schingiuirea animalelor, uneori în masă și, ceea ce este extrem de grav, în cadrul unor instituții de stat, cum sunt adăposturile de pe lângă primării pentru câinii de pe străzi.

România a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume ca exemplu negativ de gestionare a populației de câini fără stăpân de către autorități, cu numeroase cazuri de otrăvire în masă, câini emaciați, care se manâncă între ei, bolnavi, omorâți prin lovirea cu obiecte contondente, desfigurați, violentați în fel și chip.

Cu toate acestea, Parlamentul României refuză să adopte amendamentul propus de Mișcarea Dreptate pentru Animale, prin care se prevede înăsprirea pedepselor pentru cei ce practică abuzuri și violență nejustificată asupra necuvântătoarelor.

Asta deși în țari ca Franța, de la care ne pretindem noi că am lua diferite exemple de civilizație, încă de acum doi ani violența gratuită asupra animalelor este considerată o infracțiune comparabilă cu abuzul asupra oamenilor.

bragadiru

Vă solicităm, prin urmare, să sprijiniți pedepsirea prin lege a abuzurilor împotriva animalelor. De asemenea, cerem înființarea unei Poliții a Animalelor, care să prevină și să pedepsească, conform legii, cazurile de maltratare, precum și să contribuie, prin personal specializat, la ajutorul acordat animalelor aflate în pericol.

De asemenea, solicităm în mod insistent adoptarea unei legi pentru gestionarea câinilor fără stăpân în acord cu cerințele unui stat civilizat și a unei societăți emancipate.

Infama lege ”Ionuț”, adoptată, după cum se știe, pe genunchi, pe fondul unui puternic val de emoție, ca urmare a unei întâmplări tragice, a generat, din necunoaștere sau interes, un val de ură la adresa animalelor, întreținut de diverse figuri publice, dar și de personaje grotești din primăriile marilor orașe, întorcând România cu două sute de ani în urmă, când câinii fără stăpân erau uciși cu ranga direct pe stradă și se punea preț pe capul animalelor omorâte.

Cerem interzicerea eutanasiei animalelor sănătoase și care nu au fost dovedite de o comisie de specialiști ca fiind irecuperabil agresive.

Iar, prin construirea de adăposturi civilizate pe lângă primării, prin încurajarea și sprijinirea, prin campanii publice, a sterilizării și a adopției animalelor fără stăpân, respectiv pedepsirea abandonurilor și a abuzurilor, dorim gestionarea într-o manieră decentă, umană, a problemei câinilor de pe străzi.

Oamenii de bun – simț din România au ajuns să nu mai poată trăi în liniște, din cauza abuzurilor interminabile, de neacceptat, a crimei la care sunt supuse animalele din țara noastră, atât de unii români de rând, rămași cu sute de ani în urmă, la nivel de mentalitate, cât și de instituțiile Statului.

Aveți ocazia să arătați, atât celor care v-au votat, cât și celor care nu au făcut-o, că în timpul guvernării dumneavostră România poate ieși din Evul Mediu și intra, acolo unde îi este locul, în secolul XXI.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ATENȚIE!
PUTEȚI SEMNA ACEASTĂ SCRISOARE DESCHISĂ AICI.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

10 thoughts on “Dragnea, Tăriceanu, Firea, opriți crima!

  1. Rusine sa va fie!De ce asa macel,nu a fost destul ce a facut Basescu??Ati luat-o de de la capat!Cum va suporta pamantul?De ce atata rautate?Nu sunteti oameni? Ce sunteti,cum va priviti in oglinda a doua zi?

  2. Ne am saturat sa vedem caini omorati si mutilati o tara de criminali nu exista legi nu se aplica nici o lege o tara de criminali in frunte cu parlamentarii

  3. OPRITI UCIDEREA CAINILOR IN Masa!!!

    A fost oprită uciderea câinilor, au ajuns PE Masă, cu un măr în gură!
    Este mai rentabil să – i îngrași și apoi trimiși peste mări și țări ca delicatese.
    Ca și gura politicianului trebe să mănânce ceva! Banii sunt tot ce contează, pentru ei calcă pe cadavre sau transformă totul în cadavre.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg