Al Patrulea Reich -II-

Angela-Merkel

Să ne reamintim doar că România a fost obligată, pentru a fi acceptată în UE, să îşi vîndă virtual pe nimic principalele capacităţi de producţie. Statul român a trebuit să renunţe la industrie, la băncile sale, şi-a concesionat extrem de ieftin resursele naturale, agricultura a fost pusă pe butuci ca urmare a implementării normelor europene. Am cedat practic controlul economiei.

România a devenit doar o piaţă de desfacere pentru economiile dezvoltate din UE, o furnizoare de forţă de muncă ieftină şi slab pregătită, de căpşunari şi bone. Colonia perfectă, poligonul în care îşi confruntă forţele diversele interese financiare şi economice externe.

La fel s-a întîmplat şi cu celelalte state nou-admise în UE, cu diferenţa că poate unele dintre ele au ştiut să îşi negocieze poziţia ceva mai bine decît noi. În aceste condiţii, în care economiile au fost practic controlate de grupurile internaţionale de interese, de marile corporaţii economice şi financiare, de guvernele corporatiste europene, să dai vina pe greci sau pe alţii pentru situaţia economică dezastruoasă este ca şi cum a-ţi acuza o colonie de faptul că nu ai administrat-o aşa cum se cuvine.

Este aceeaşi situaţie cu cea în care Băsescu ţipă la pensionari că li s-au dus banii de pensii din vina lor.

Dar iată că nu este de ajuns. Germania condusă de Angela Merkel şi Uniunea Europeană controlată de PPE pregătesc noi măsuri care îi fac chiar şi pe apologeţii UE să vorbească despre moartea democraţiei în statele europene.

Astfel, introducerea Uniunii bancare şi a Pactului de stabilitate fiscală conduc la pierderea totală a controlului deţinut de guvernele naţionale, în favoarea factorilor economici de decizie de la nivelul Uniunii Europene.

Cum se mai justifică existenţa partidelor politice şi a alegerilor libere în statele europene, într-un cuvînt, a democraţiei, daca cele mai importante decizii economice şi politice legate de viaţa oamenilor de rînd din Europa vor fi luate de un grup restrîns de birocraţi de la Bruxelles?

Partidul Popular European controlează autoritar Parlamentul European încă din 1999. Toate instituţiile europene actuale au fost create şi sînt controlate de către membri ai PPE. Principalii factori de decizie ai UE şi deţinători ai funcţiilor-cheie din instituţile europene aparţin aceluiaşi partid. Partid dominat fără doar şi poate de creştin-democraţii din Germania, de cancelarul Angela Merkel.

Aşadar, pentru starea de fapt din Europa zilelor noastre singurii responsabili sînt politicienii de dreapta din PPE. Ei au fost cei care au luat deciziile, ei au gestionat cum nu s-a putut mai prost criza economică.

Iar politicile de dreapta ale Partidului Popular European, impuse de mîna forte a creştin-democraţilor germani, laolaltă cu lachei ai lor precum Sarkozy, Belusconi sau Băsescu, au condus la cvasi-dominaţia economică a Germaniei în Europa, la segregarea cetăţenilor europeni în stăpîni şi populaţie de mîna a doua, în bogaţi care comandă şi săraci care primesc insulte.

Proiectul unei Europe unite a eşuat lamentabil, în condiţiile în care bunele intenţii legate de o circulaţie liberă a cetăţenilor, de schimburi de valori şi de tradiţii, precum şi de drepturi egale pentru toţi europenii au fost înlocuite de ambiţiile de putere ale unora în detrimentul celorlaţi, de impunerea fără scrupule a intereselor de natură economică.

În ceea ce priveşte reacţiile oficialilor europeni de sprijinire a lui Traian Băsescu, este clar că ele nu au nici o legătură cu aşa-zisele lor îngrijorări legate de starea democraţiei în România. Este doar încercarea evidentă a unor grupuri de interse externe de a-şi impune şi pe mai departe, în mod totalitar şi autoritarist, lacheul, în detrimentul voinţei poporului român.

Principala idee pe baza căreia Adolf Hitler şi-a construit utopia celui de-Al Treilea Reich a fost cea a spaţiului vital pentru naţiunea germană, care ar fi avut dreptul să se folosească, după bunul plac, de teritoriul şi resursele altor popoare.

Dar este oare Uniunea Europeană altceva decît un spaţiu vital pentru Germania Angelei Merkel?

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

5 thoughts on “Al Patrulea Reich -II-

  1. @Grigore Vasile Cristian – Este foarte necesar sa-ti largesti orizontul baiete . Viata sociala , economica si politica este mai complexa decat viata insasi . TOTI factorii cu influenta negativa asupra tuturor domeniilor trebuiesc avuti in vedere ; pierderea controlului Romaniei asupra parghiilor strategice , face ca indivizii astia care-si spun politicieni pusi / impusi pe scena politica a tarii sa fie doar niste marionete santajabile , interesele pe care le servesc nu au nimic comun cu Romania , ei servesc interese straine in tara noastra pentru a fi lasati ” la butoane ” , pentru a fi lasati sa fure in continuare din bugetul tarii din care s-au furat deja peste 150miliarde dolari/euro , bani depusi in conturi personale in paradisurile fiscale din toata lumea . Asa se explica DEZINTERESUL pe care-l au pentru Romania si romani , asa se explica de ce interesele straine si reprezentantii lor sunt in atentia politicianistilor romani , in sensul satisfacerii la standarde inalte ale cerintelor lor. Un exemplu din multitudinea situatiilor existente in Romania : Redeventa pentru extragerea aurului in Romania , in conditiile in care de fapt metalele rare sunt principalul scop , este de 4(patru)% iar in Republica Sud Africana……20%. In alta ordine de idei : cui serveste apartenenta Romaniei la aceasta ….ue ? , Romaniei si romanilor in nici un caz , s-a ajuns ca peste 90% din populatia Romaniei sa traiasca in conditii de saracie lucie , unde sunt locurile de munca ? , au disparut odata cu “privatizarea” obiectivelor economice catre ” marii investitori escroci” / ” investitorii strategici escroci ” veniti din toata lumea “capitalista ” sa instaureze ” democratia” in Romania . Daca statutul de colonie impus de marile puteri Romaniei inseamna democratie , eu ma`mpusc cu coada maturii .

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg