Libertatea de a nu avea de ales -IV-. Jugul

Tot mai des se spune în România că oamenii trebuie să se adapteze și să se obișnuiască să se confrunte cu tot felul de lipsuri, pentru că acum trăim într-o economie de război.

Păi, dacă tot e economie de război, de ce nu acționează Guvernul ca atare și nu re-naționalizează Petrom-ul? Nu ar mai apărea surprize cu prețul benzinei și al motorinei la pompă. Și ăsta e doar un posibil exemplu.

De fapt, pentru companiile occidentale nu e economie de război, doar pentru proștii de români. Ei pot fi loviți economic în fel și chip, marile companii nu au putut fi atinse cu o taxă de solidaritate pe cifra de afaceri.

Așa că toată lumea din zona guvernamentală se plînge că în România e nevoie de creșterea veniturilor bugetare. Toți vorbesc despre creșterea gradului de colectare fiscală, despre cum să fie jupuite mai eficient sectorul productiv și populația.

Lăsînd la o parte Portul Constanța și faptul că grosul evaziunii se face pe partea comerțului ilegal, nu pe producție și pe proprietate.

Dar nimeni nu își pune problema unei creșteri a producției. De unde să încasezi impozit pe profit, dacă nu există profit?

De unde să fie profit, dacă nu există plus-valoare, nu producem nimic și importăm tot?

Stăpînirea străină nu are nevoie de producția noastră, doar de materiile prime, de forța de muncă ieftină și de niște consumatori îndobitociți, spre eterna glorie a consumerismului capitalist.

Așa că băgăm în continuare fumăritul, coșeritul și alte taxe verzi și restricții de război, care distrug definitiv industria, producția, profitul și veniturile la buget.

Nodul gordian al situației economice/sociale/politice în care se află România e foarte ușor de identificat:

Țara noastră nu mai are o economie viabilă, nu mai produce mare lucru, pentru că toate resursele de producție sînt controlate de Stăpînirea străină, care exportă toată plus-valoarea și tot profitul.

România rămîne cu sărăcia și înapoierea.

Rezolvarea nu e deloc simplă, nodul gordian trebuie tăiat.

Moscova, de exemplu, a anunțat că naționalizează toate activele companiilor străine din Rusia și preia tot capitalul străin din țară.

Este soluția prin care și România poate ieși din Uniunea Europeană și din cloaca globalistă, dacă ar decide să facă acest pas pe termen scurt.

Doar că în România nu se întrevede cineva care să se încumete să taie jugul economic/social/politic în care au intrat țara și societatea noastră, cei mai mulți se tem și să vorbească despre asta.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg