Calitatea germană nu ia prizonieri!

calitatea germana

De cînd România a fost primită în UE și românii beneficiază de avantajele ce decurg din binecuvîntarea de a fi cetățeni europeni, ei se pot delecta zilnic cu cașcaval de calitate nemțească.

Mai mult decît atît: frigiderul în care își țin cașcavalul este tot de calitate nemțească, iar despre super-marketul de unde au cumpărat cașcavalul, ce să mai vorbim: calitate germană prima-ntîi!

În plus, în afară de salamul săsesc, berea pe care o beau acum românii este de calitate teutonă, iaurtul pe care îl mănîncă se ridică la aceleași înalte standarde germane, iar sucurile de fructe și gemurile pe care le pun pe pîine, deși sînt făcute din fructe românești, le delectează papilele gustative cu aceeași calitate nemțească de ne-egalat.

Medicamentele cu care își tratează românii bolile sînt de calitate germană, ferestrele caselor în care locuiesc au calitate nemțească, aparatele de aer condiționat cu care se răcoresc vara suflă cu rigurozitate unei simfonii de Beethoven, pînă și bormașinile cu care dau găuri în pereți, ca să bage bolțul de care să atîrne tabloul cu mama soacră, sînt fabricate tot în țara lui Goethe.

Săpăliga cu care își sapă grădina este de calitate nemțească, îngrășămîntul pe care îl pun la rădăcina plantelor din grădină, așișderea, pînă și semințele de flori și de legume, pe care le aruncă în pămînt, aterizează cu precizie germană.

Vopseaua cu care își colorează casele este de calitate nemțească, în general, tot de ține de întreținerea casei, de lucrări interioare și exterioare, de bricolaj și grădinărit, se execută în ritm de iodler.

Mașinile pe care le conduc românii sînt de calitate germană, chiar dacă nu la prima mînă. Mai nou, pentru cei ce nu își permit, pînă și hainele nemțești sînt aduse la mîna a doua, după înființarea unei rețele de magazine care le oferă concetățenilor noștri posibilitatea să se bucure, la prețuri accesibile, de toate zdrențele și gioarsele nemțești.

Telefonia este de calitate germană, băile în care își fac românii treaba sînt de calitate nemțească, pînă și distracția (sic!) se face în nota inconfundabilă a calității de care dau dovadă toate lucrurile și serviciile din Germania.

Și, pentru ca viața românilor să se desfășoare într-adevăr într-un mediu nemțesc și la niște adevărate standarde ale calității germane, de mai bine de un an de zile ei se pot bucura și de un Președinte neamț.

În general vorbind, prețurile și costurile vieții cotidiene în România țin de standardele nemțești, băncile sînt austriece, salariile sînt plătite în euro, ifosele și pretențiile pe măsură.

Numai gaura din turul pantalonilor purtați de majoritatea dintre concetățenii noștri este una cît se poate de autentică, neaoșă, românească.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Calitatea germană nu ia prizonieri!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg