Al Patrulea Reich -IV-. Schengen – Șmenghen

baniidvs reich IV

După Anglia, Spania, Grecia și Italia, a venit rîndul Franței să se confrunte cu dezbateri naționale prinvind oportunitatea părăsirii Uniunii Europene (UE). Marine Le Pen, lidera Frontului Național, a treia formațiune politică din Hexagon, îi cere imperativ președintelui François Hollande să organizeze un referendum prin care francezii să fie întrebați și să hotărască dacă mai vor ca Franța să facă parte din UE.

Le Pen susține că o continuare a apartenenței Franței la UE ar fi echtabilă doar în condițiile în care Uniunea ar fi supusă unor “reforme minimale”: revenirea organizată la monedele naționale, dizolvarea spațiului Schengen, autorizarea patriotismului economic și reindustrializarea cu protecționismul frontierelor naționale, precum și reintroducerea prevalenței dreptului național asupra celui european.

Trebuie amintit că voci care s-au ridicat împotriva mîinii de fier cu care Germania își impune în prezent voința în cadrul UE au apărut, de curînd, și în alte țări, precum Finlanda, Cehia sau Polonia, pe fondul nemulțumirilor legate de proiectele de federalizare a Europei sau de uniunea bancară. Pînă și Bulgaria a anunțat că amînă pe termen nedefinit intențiile de adoptare a monedei unice.

Tot mai multe țări se regrupează în fața cvasi-hegemoniei economice a Germaniei, dominație impusă inclusiv prin mijloace politice, nu doar doar de ordin economic. Nu este nici o întîmplare că în Franța se vorbește astăzi de “patriotism economic” și se susține necesitatea prevalenței dreptului național asupra celui european, în condițiile în care normele și măsurile UE favorizează din ce în ca mai mult și mai evident doar pe cei puternici, în speță, Germania și interesele sale, în dauna celor mai puțin dezvoltați.

În timp ce apele sînt din ce în ce mai tulburi prin alte părți, proiectul birocratic și nerealist numit Uniunea Europeană ajungînd să fie contestat inclusiv în două din țările fondatoare, Franța și Italia, în România trăim comedia de un absolut prost-gust în care clasa politică autohtonă face pe fata mare supărată că Germania ne-a refuzat accesul în zona Schengen.

Discuția legată de spațiul vamal comun arată cît de în urmă sîntem, ca nație, de la vlădică la opincă, de la ultimul fraiereștean din fundul țării pînă la cel mai îngurguțat politician de la centru, în ceea privește politica (așa-zis) europeană, (așa-zis) națională și apărarea intereselor României.

Țara noastră a fost supusă, cel puțin din 1996 pînă în prezent, unui jaf de proporții colosale, prin complicitatea criminală a intereselor externe și a politicienilor autohtoni, iar românii stau încă și cască ochii ca proștii la “civilizația” occidentală și la europenii cei pricopsiți din Occident. În loc să vrem să ajungem și noi bogați, îi rugăm pe ei să ne fure, ca să putem merge să le spălăm veceurile pe mărunțiș, arătînd aceeași mentalitate de slugi înapoiate ca acum 300 de ani…

Ca răspuns la jaful la care a fost supusă, România trebuie să amenințe cu naționalizarea capacităților de producție furate de UE, nu cu dezinteresul față de spațiul Schengen!

Pînă să ne hotărîm noi dacă vrem sau nu în zona Schengen, dacă lucrurile merg pe făgașul pe care au intrat în momentul de față, nu ar fi exclus ca uniunea vamală să fie desființată chiar de către inițiatorii ei. Și România va rămîne și sărăcită, și cu onoarea terfelită de politicienii occidentali.

Iar din minunata integrarea a țării noastre în structurile europene și din relațiile României cu Berlinul și Bruxellesul va rămîne doar regretul că nu am prins orbul să îi scoatem ochii la timp.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Al Patrulea Reich -IV-. Schengen – Șmenghen

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg