de dreapta

Voi nu sînteți ”de dreapta”, bă, voi sînteți doar proști! -V-

de dreapta

Chiar nu se mai poate în România, țara cu cel mai mare procent de oameni aflați în risc de excluziune socială din Uniunea Europeană, mai scurt spus, cu cei mai mulți săraci la mia de locuitori, cu toți analiștii, cu toți specialiștii, cu toți pricepuții de dreapta, care sînt ei vitriolați împotriva creșterii pensiilor și a salariilor din sectorul public, care invocă la nesfîrșit deficitul bugetar și proiecția bugetară pentru la anul, avansul PIB, MIB, NIB, ZIB și te miri ce alte bazaconii.

Bă cretinilor, inflația în România e oficial peste 15%, foarte probabil va mai crește, în ciuda ceaiului de tei de la BNR.

Neoficial, prețurile au crescut probabil cu 30% și vor mai crește, nivelul de trai, și așa foarte scăzut, s-a prăbușit și mai mult iar pensionarii și cei cu salariul minim sau chiar mediu pe economie abia își mai duc zilele de pe o zi pe alta.

Asta acum, că ce o fi la iarnă și la anul nici nu îndrăznim să ne gîndim.

Toți trepădușii ăștia de dreapta care mestecă vorbe pe la televizoare au rămas cu știința lor economică, deprinsă din propaganda băsistă, în urma vremurilor, chiar dacă mai aruncă doct cîte unul sintagma de ”efecte de runda a doua”.

Trăim o perioadă extraordinară, cu o inflație galopantă, nemaipomenită în zeci de ani de zile.

Guvernul ESTE OBLIGAT să îi ajute pe oameni să treacă peste aceste greutăți uriașe: La vremuri extraordinare, măsuri extraordinare. De efectele de runda a doua să facă bine să se ocupe cei care trebuie să o facă, în speță BNR-ul.

Asta o recomandă chiar și FMI-ul, icoana la care se închină toți neo-liberalii ăștia de baltă, care nu s-au mai obosit să își aducă la zi rugăciunile de dreapta pe care le recită zilnic cu ochii închiși.

Astfel, FMI recomandă Uniunii Europene să renunțe la pragul de 3% din PIB pentru deficitul fiscal. Este singura soluție pentru a evita criza datoriilor publice și pentru a ajuta oamenii de rînd aflați în mare nevoie, în toate țările UE, spune Fondul.

Deci se poate și fără pragul de 3%, cu care ne-a futut pe noi la creieri ani de zile Comisia Europeana!

Marea problemă a României este deficitul comercial, care alimentează deficitul de cont curent. Nu cel bugetar.

Cel bugetar ar putea fi plătit, dacă ar exista o economie care să producă și care să genereze venituri.

Urlă toți analijdii și deontologii de dreapta că nivelul cheltuielilor cu pensiile și salariile este mult prea mare, ca pondere în veniturile bugetare.

Soluția este creșterea veniturilor, nu reducerea cheltuielilor, în condițiile nivelului de trai redus din Romania, dar și al ponderii veniturilor bugetare în PIB, cel mai mic din UE, după paradisul fiscal Irlanda.

Această soluție este cunoscută și de actualul ministru de Finanțe, care pe vremea cînd era haiduc pe Facebook nu se sfia să o propună.

Cum a ajuns ministru însă, a înghețat salariile din sectorul public, poate și pentru că a văzut că majorarea veniturilor bugetare este practic imposibilă, pentru ca ar deranja corporațiile străine care controlează Romania.

Ca și Irlanda, țara noastră este practic un paradis fiscal pentru companiile multi-naționale și pentru corporațiile străine, care exportă grosul profitului în țările de origine, unde și plătesc impozitul pe profit.

În schimb, România nu produce mai nimic, trăiește pe consumul din importuri, deci pe datorie.

Deficitul de cont curent crește cu o viteză amețitoare, care dacă nu va scădea, poate însemna un singur lucru: FALIMENTUL.

Prea puțin pare să îi preocupe acest lucru pe deștepții de dreapta, pe investitorii, patronii și antreprenorii români care stau milogi cu mîna întinsă după pomeni uriașe de la Stat, dar le numără pensionarilor banii de pîine.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg