papagalul ursula

Noul Reich -X-. Delirul de final

papagalul ursula

Comisia Europeană condusă de Angela Merkel și José Manuel Barroso a declanșat după criza financiară din 2009, în ciuda avertismentelor economiștilor, un program dement de austeritate, ce a aruncat Europa în cea mai gravă criză economică și socială de la Al Doilea Război Mondial.

Austeritatea a agravat și prelungit criza economică, UE confruntîndu-se cu ani de zile de stagnare și deflație.

S-a adăugat construcția precară numită uniunea monetară, țările din zona euro ajungînd să se confrunte cu grave probleme legate de datoria publică.

Toți acești factori combinați cu făcut Banca Centrală Europeană să tipărească trilioane fără nici o acoperire în producția reală, să umfle o uriașă bulă financiară care oricum urma să se spargă în capul europenilor.

Singura care a avut de cîștigat a fost Germania, impunerea de către Merkel a Pactului de Stabilitate ducînd la sufocarea unor economii precum Olanda, Danemarca și Franța, fără să mai vorbim de cele mediteraneene, din Sudul continentului, care au fost puse pur și simplu pe butuci.

Demențele prinse în cadrul Green Deal, adăugate în ultimii ani de Comisia Europeană condusă de Ursula von der Lyar, nu fac decît să pună bomboana pe colivă, la fel și sancțiunile impuse Rusiei.

Din punct de vedere economic, Uniunea Europeană este un muribund nebun care se ia de piept cu un urs viguros, iar rezultatele se văd deja.

În Germania, principalul producător industrial al Uniunii Europene, nici nu a venit toamna cu închiderea robinetului gazelor rusești și recesiunea era dată deja ca sigură de analiștii economici.

Încă din vară statisticile oficiale consemnează un număr foarte mare de firme germane care și-au oprit activitatea, pe fondul prețului uriaș la gaze dar și al inflației, deci al prăbușirii puterii de cumpărare, ce a dus cererea și consumul în cap.

Mii de germani ies la proteste violente de stradă, cerînd redeschiderea conductelor cu gaz rusesc și protestînd împotriva prăbușirii fără precedent în istoria recentă a nivelului de trai.

În toată Europa Occidentală, inflația nemaiîntîlnită de zeci de ani de zile a adus o sărăcie pe măsură, europenii au invadat magazinele cu alimente pentru săraci, iar iarna se anunță fără ieșire pentru foarte mulți dintre ei.

Întreaga economie a UE este pe buza prăpastiei în acest moment, se iau măsuri fără precedent, se naționalizează companiile de energie în încercarea disperată de a evita dezastrul.

Efectele negative sînt structurale și pe termen lung, Uniunea Europeană ca instituție politică atîrnă de un fir de păr.

În aceste condiții, să ieși tu, Ursula von der Lyar, ca o floare otrăvită galben-albastră și să declami victorioasă distrugerea economiei rusești, ca urmare a ”sancțiunilor” impuse de Bruxelles, arată totalul dezinteres față de realitățile europenilor de rînd.

Arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că Uniunea Europeană este condusă de niște birocrați nereprezentativi, nealeși de nimeni, ale căror sfori sînt trase de niște interese obscure extrem de urîte, criminale se poate spune.

Arată o rară ticăloșie ce nu are nici o legătură cu noțiunea de progres, cu atît mai puțin cu umanismul, ci tocmai cu cele mai abjecte dictaturi din istoria omenirii.

Dacă Merkel a impus austeritate fiscală, Ursula trece la nivelul următor și forțează Europa la austeritate energetică, austeritate de consum, austeritate alimentară, practic, închidem toți lumina și dispărem.

Poate o minte sănătoasă să creadă că astea sînt condiții pentru dezvoltare economică? Darmite pentru dezvoltare socială și culturală?

Nu, nu are cum.

Demenții care conduc încă Uniunea Europeană trebuie și vor fi alungați în șuturi de europeni, care îi vor da jos din turnul lor de fildeș și îi vor hăitui ca pe șobolanii turbați.

Chiar este greu de crezut că un continent întreg a luat-o razna și sute de milioane de oameni vor sta ca oile la tăiere, sa exerseze genocidul pe ei niște criminali.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg