”Ponta, oprește crima!”

DSC05193

”Ponta, oprește crima!” au strigat sute de voci sîmbătă, 27 septembrie 2014, în București, chiar în fața Guvernului, dar și în alte orașe din țară, din Europa și nu numai, cu ocazia celui de-al treilea protest internațional YES, WE CARE! împotriva uciderii în masă a cîinilor comunitari din România.

Dacă ținta oprobiului public în ceea ce privește managementul dezastruos al situației cîinilor fără stăpîn din România au fost inițial primarii și așa-zisele ”adăposturi publice” din țară, în fapt, adevărate lagăre ale morții pentru cîinii comunitari, situația s-a schimbat, după ce normele de aplicare ale ”Legii Ionuț” au fost suspendate de două instanțe independente, dar prinderea și uciderea maidanezilor au continuat ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat.

Edificator este exemplul Capitalei, unde primarul general Sorin Oprescu și Răzvan Băncescu, directorul ASPA, conduc mafia hingherească batjocorind ideea de lege și însăși noțiunea de instituții publice, agresînd psihic, dar și fizic, cetățenii orașului, în numele ținerii în funcțiune a odioasei mașinării de făcut bani din uciderea în chinuri a cîinilor comunitari, pusă de ei la cale și implementată cu un cinism de-a dreptul inuman.

Faptul că astfel de infractori de drept comun continuă să fie în funcție și să își defășoare nestingheriți activitățile criminale, fără să fie deranjați în nici un fel de nici o instituție a Statului, ba, din contră, primind protecția totală a Guvernului și a partidului care deține majoritatea în Parlament, relevă un singur lucru: Victor Ponta și PSD susțin mafia hingherească și fac parte integrantă din ea, s-a afirmat în cadrul protestului de sîmbătă, din Piața Victoriei.

Susținătorii cauzei cîinilor fără stăpîn s-au declarat hotărîți să nu voteze ”un alt criminal”, în persoana lui Victor Ponta, pentru funcția de președinte al țării, aducîndu-și cu această ocazie aminte că actualul Premier a semnat în decembrie 2011, din poziția de co-președinte al USL, un acord cu Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) împotriva eutanasierii cîinilor comunitari, promisiune încălcată de actualul Prim-Ministru prin adoptarea aberantei ”Legi Ionuț”, în septembrie 2013.

Mai mult decît atît, cei prezenți la protest au strigat că Victor Ponta este el însuși un criminal, avînd în vedere că nu se mai știe nimic de Norocica, cățelușa neagră pe care Ponta a primit-o cu ocazia semnării acordului cu FPAM și de care s-a angajat să se ocupe personal, după care a făcut-o pierdută.

Cum vocea societății civile din România, reprezentată de numeroasele asociații și organizații, dar și de miile de români, cetățeni simpli, care se opun eutanasierii, a fost complet ignorată de autoritățile române, protestul pentru cauza cîinilor fără stăpîn din țara nostră s-a internaționalizat, sîmbătă avînd loc acțiuni similare în orașe din Germania, Anglia, Elveția, Austria, Italia, Scoția, Spania, Turcia, Finlanda, Danemarca, Suedia, Olanda, dar și în captala Columbiei, Bogota, în toate aceste orașe organizații pentru apărarea drepturilor animalelor, dar și simpli cetățeni, strigînd la unison: ”Ponta, oprește crima!”.

În plus, vocea asociațiilor și voluntarilor care se luptă pentru drepturile animalelor în România a început să aibă și un sprijin de natură politică, atît internă, cît și europeană.

La protestul de sîmbătă din Piața Victoriei au fost prezenți, alături de Grupul Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor – A.D.A., de Vier Pfoten România, de Claudiu Dumitriu, Președintele Asociației Alianța pentru Combaterea Abuzurilor și vicepreședinte al Federației Naționale pentru Protecția Animalelor, de alte asociații și activiști, atît din țara noastră, cît și din Germania, ce susțin cauza animalelor în general și a cîiinilor fără stăpîn în special, inclusiv un parlamentar român, în persoana lui Remus Cernea, cît europarlamentarul german Stefan Eck.

Ambii au vorbit despre dreptul românilor de a trăi într-o țară în care să nu fie abuzați aproape zilnic de acțiunile abuzive ale unor autorități care, în goana pentru propriul profit, nu se dau în lături de la a comite cele mai abominabile crime.

Premierul Victor Ponta a fost avertizat, pe această cale, că se fac deja eforturi internaționale pentru a atrage atenția Parlamentului European, dar și a guvernelor din principalele țări europene, cu privire la situația inacceptabilă a cîinilor fără stăpîn din România.

Dacă România a fost blamată internațional, la începutul anilor ’90, pentru situația orfanilor din centrele publice de plasament, țara noastră fiind arătată cu degetul și făcută de rușine aproape pe toate meridianele globului, fiind nevoie de mulți ani și multe eforturi de imagine pentru a scăpa de această anatemă, iată că situația este foarte aproape de a se repeta, cîinii comunitari fiind de data aceasta victimele nevinovate ale unui stat român autist în fața teribilei lor suferințe.

Dacă de situația cîinilor nu îi pasă, dacă pe oamenii care l-au votat nu dă doi bani, dacă, în general, noțiuni precum ”umanitatea”, ”creștinismul” și ”bunul-simț” îl lasă rece, iată că Victor Ponta este foarte aproape de a fi făcut responsabil pentru o nouă dinamitare a imaginii externe a României.

În aceste condiții, este foarte probabil că mîndria lui de a fi român (sic!) nu îi va mai folosi la nimic!

2 thoughts on “”Ponta, oprește crima!”

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg