Opriți crima!

eutanasierea crima

Primarul General interimar al Capitalei, acest gigel Ștefănel, a recunoscut public, într-o ședință a Consiliului General, realitatea că, în ”adăposturile publice” pentru cîini comunitari, condițiile lasă de dorit.

Mai mult decît atît. Ca dovadă a torturii și crimelor de nedescris la care sînt supuși cîinii în așa-zisele adăposturi publice, o instanță a decis că actele reprobabile ale veterinarului care s-a ocupat, pînă nu demult, de stabilimentul din Oradea, nu pot rămîne nepedepsite. Astfel, monstrul cu chip de om, plătit din bani publici, care a ucis sute de cîini în chinuri, injectîndu-le substanțe ilegale, a fost condamnat la șapte luni de închisoare.

Conducerea ANSVSA, însă, care nu vede, nu aude și se declară mulțumită de modul în care sînt tratați cîinii din adăposturile publice, este bine, mersi, în funcție, ocupînd posturi publice călduțe și bine plătite.

Între timp, în Capitală, mașinile ASPA continuă să facă raiduri prin oraș și să încalce legea și drepturile cetățenilor, așa cum s-a întîmplat și pînă acum. Hingherii, sprijiniți de poliția națională și cea locală, continuă să ridice cîinii din teritoriu, deși acest lucru echivalează cu aruncarea lor în adevărate lagăre de exterminare, iar Primarul General Ștefănel admite că este informat despre această realitate.

Este inadmisibil, este inuman, ca niște cîini adoptați de comunitate, cîini iubiți și îngrijiți în spațiile verzi dintre blocuri, cîini buni, blînzi și frumoși, care nu fac rău nimănui, să fie capturați cu brutalitate de către hingheri și aruncați în așa-zisele adăposturi ale primăriei, unde îi așteaptă o moarte sigură.

În ultimele zile a putut fi constatată o intensificare a activității mașinilor de hingheri privați în București, deși, de mai bine de un an de zile, prin suspendare normelor de funcționare ale ASPA, acest lucru este ilegal, iar gigel Ștefănel a fost informat despre asta și a declarat că astfel de practici trebuie să înceteze.

Vizați sînt în primul rînd cîinii de la blocuri, îngrijiți și adoptați de oameni, pentru că sînt blînzi și ușor de prins. Iureșul criminal al hingherilor nu a lăsat deoparte nici cățeii cu vîrste mici, de pînă în șase luni, deși legea prevede expres că aceștia trebuie lăsați în pace, pentru a nu fi separați de mame.

ASPA își continuă șirul ilegalităților pe bandă rulantă, la care ne-a obișnuit să se dedea, nestingherită de nimeni, ba, din contră, susținută și protejată de primărie, poliție, ANSVSA și Colegiul medicilor veterinari, semn că Afacerea ”Maidanezul” va asigura și de acum încolo, după arestarea lui Mengele Oprescu, surse însemnate de venit pentru mafia din branșă.

Dealtfel, Bucureștiul și Constanța sînt două exemple foarte semnificative despre cum Afacerea ”Maidanezul” a continuat și după destituirea unor personaje grotești precum Mengele Oprescu și Mazăre, ca dovadă de netăgăduit că cei doi nu au fost trași pe linie moartă din cauza nemerniciilor la care s-au dedat, ci doar pentru ca alți șmecheri să le preia afacerile.

Nici una, dintre cele ce ar trebui să fie autoritățile și instituțiile Statului, nu a mișcat și nu mișcă un deget pentru a opri măcelul macabru declanșat împotriva cîinilor fără stăpîn din România, deși există pînă acum numerose semnale, interne și internaționale, transmise dinspre societatea civilă românească și europeană, că această stare de fapt nemulțumește mii, zeci de mii de oameni, oripilați de practicile ilegale, barbare și de neacceptat la care se dedau primăriile și hingherii din subordinea lor.

Iar ANSVSA – ul și direcțiile sanitar – veterinare județene iau parte, în deplină complicitate, alături de Colegiul medicilor veterinari din România și Poliția română, la crima perpetuă împotriva cîinilor fără stăpîn, în dispreț total față de orice formă de lege și normă de bun-simț, doar pentru ca Afacerea ”Maidanezul” să meargă mai departe și să îmbogățească numeroși ticăloși, din moartea unor animale nevinovate.

Pentru a fi oprită crima fără seamăn care se petrece, chiar în timpul în care sînt scrise aceste rînduri, împotriva cîinilor fără stăpîn din România, societatea civilă trebuie să apuce taurul de coarne și să ia situația în propriile mîini. Este mai mult decît evident că factorul politic și birocrații din fruntea instituțiilor de stat nu au de gînd să desființeze foarte bănoasa afacere ”Maidanezul”.

Fără proteste de stradă, fără expunerea situației în mass media, fără ridicarea vălului de pe ochii opiniei publice, legea criminală ”Ionuț” va continua să facă victime nevinovate, cîinii vor continua să moară, uciși pe bandă rulantă de primării, prin ASPA și alte asemenea bande organizate de infractori, susținute din bani publici, iar ANSVSA va gira și pe mai departe toată această monstruozitate.

Nu așteptînd o urmă cît de mică, o fărîmă de bun-simț, de la politicieni, indiferent care sînt ei, se vor rezolva lucrurile, ci doar prin punerea unei presiuni, constantă și substanțială, asupra lor, prin obligarea criminalilor să se supună vocii opiniei publice.

2 thoughts on “Opriți crima!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg