Juncker, oprește crima!

red-romania-2

Ecourile plînsetelor și urletelor disperate ale zecilor, poate sutelor de mii de cîini fără stăpîn, literalmente schingiuiți, torturați și uciși cu bestialitate în România, au depășit demult granițele țării.

Mai nou, un grup extins de personalități reputate din domeniile medicină veterinară, sociologie, psihologie, apărarea drepturilor animalelor și nu numai au publicat o carte electronică prin care încearcă să atragă atenția oficialităților Uniunii Europene asupra abuzurilor inimaginabile pe care instituțiile statului român le comit la adresa animalelor fără stăpîn din România și chiar a propriilor cetățeni.

Autorii se adresează în primul rînd președintelui Comisiei Europene, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, cunoscut iubitor și protector al animalelor, dar care este avertizat că tolerarea și lipsa de luare de poziție în fața crimelor abominabile care se petrec în România echivalează cu o foarte blamabilă complicitate.

Cartea, intitulată foarte brutal, fără menajamente, ”Violul invizibil din Europa” (The Invisible Rape of Europe), prezintă, într-o manieră exhaustivă și foarte bine documentată, aspectele psihologice, financiare, politice, legale și umane ale programului de eradicare a animalelor fără stăpîn din România, începînd cu decizia Curții Constituționale din 25 septembrie 2013, prin care s-a stabilit că eutanasierea cîinilor de pe stradă este legală, trecînd prin prezentarea ”Legii Ionuț” și a activității ASPA ca o bătaie de joc la adresa a tot ce poate însemna un stat și o societate civilizate și încheind cu afacerile veroase pe care le desfășoară autoritățile statului român, pe spatele unor animale nevinovate.

În această privință, autorii cărții fac un calcul plecînd de la cele 11 milioane de euro cheltuite de ASPA în București, în 2013 și 2014, pentru ”gestionarea” unei populații de cîini raportată, tot de autorități, ca ajungînd la aproximativ 65.000 de animale, iar concluzia este una năucitoare: dacă se păstrează proporțiile jafului și ale crimei din Capitală, extrapolînd la numărul de cîini estimat de aceleași instituții ale Statului ca ajungînd la 3 milioane în toată țara, se ajunge la o sumă fabuloasă de peste 400 de milioane de euro, bani publici aflați la dispoziția monștrilor cu chip de om, care au făcut o afacerea extrem de profitabilă din omorîrea animalelor.

În fața unui așa izvor nesecat, aducător de bunăstare, nici nu este de mirare, spun autorii cărții, că nimeni dintre factorii de decizie din România nu are nici un interes pentru a căuta și a adopta soluții viabile de reducere a numărului de cîiini fără stăpîn de pe străzi. Ba, mai mult, se iau măsuri contrare, iar adopțiile sînt foarte greu pînă la imposibil de realizat, ca urmare a unei legi gîndite tocmai în acest sens. De ce să vrea să lupte autoritățile corupte și criminale din România pentru sterilizarea animalelor, pentru descurajarea abandonului și pentru adopții, cînd omorîrea cîinilor se dovedește a fi, iată, o activitate atît de lucrativă?

O afacere uriașă, clădită pe sînge, tortură și crimă, un genocid la scară națională, dar asupra căruia s-a așternut un adevărat tabu și despre care îndrăznesc să atragă atenția doar oamenii curajoși, drepți, demni și cu suflet mare. Mijloace de comunicare în masă, așa-zise vedete și lideri de opinie, politicieni din aparatele local și central deopotrivă, toți au ales, din interes, sau pur și simplu din superficialitate, să fie complici la această grozăvie, prin participare activă și instigare la omor, sau doar prin simpla ignorare a problemei.

Diferite capitole din carte poartă, deasemenea, denumiri sugestive, într-o condamnare fără echivoc a practicilor criminale la care se dedau autoritățile Statului român: ”Lipsa de moralitate a conducătorilor (A Deficiency of Moral Leadership)”, ”România, țara în care democrația se ciocnește cu lăcomia (Romania – Where Democracy and Greed Collide)”, ”Este vorba de exploatarea animalelor! (It is animal exploitation!)”, ”Întreprinderea Română de Exterminare(The Romanian Extermination Enterprise)” sau ”Proscrișii din România – orfanii și animalele (The Romanian Outcasts – Orphans and Animals)”.

Nu este analizat doar ”zelul” Primăriei Generale a Municipiului București în privința exterminării cîinilor fără stăpîn de pe străzi, ci sînt prezentate, într-o notă extrem de critică, acțiunile de netolerat ale autorităților locale din orașe precum Brașov, Craiova și Râmnicu Vâlcea, concluziile fiind fără echivoc:

”Prin punerea în aplicare a unei politici de exterminare în masă a animalelor, coruptul guvern român lezează drepturile a milioane de oameni sensibili, care sînt marginalizați social și li se interzice dreptul de a fi protejați legal sau constituțional. Natura coruptă a unei astfel de politici deviante și criminale, susținută de birocrații statului român, lasă să se înțeleagă că cei ce se opun violenței se află în afara legii și merită să fie condamnați.

Astfel, România se dovedește a fi o țară coruptă, iar cei care păstrează tăcerea cu privință la încălcarea drepturilor omului în această țară, inclusiv instituțiile europene, care se presupune că promovează democrația, sînt vinovați de toleranță față de ceea ce poate fi mai rău, anume de uciderea cu frenezie a animalelor și de eroziunea drepturilor omului, la fel de bine ca de criza socială majoră ce se prefigurează a izbucni”.

Pentru că, atrag atenția autorii cărții, România stă pe un butoi de pulbere, în condițiile în care nu se știe cîtă vreme vor mai putea oamenii sensibili în fața crimei și a suferinței să tolereze genocidul dement declanșat de niște autorități corupte și imorale asupra unor animale nevinovate.

________________________________________________________

Versiunea în limba engleză AICI. English version HERE.

1 thought on “Juncker, oprește crima!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg