Societatea civilă a ieșit din cazărmi!

traian-basescu-monica-macovei

O dată cu venirea primăverii, nu doar florile cîmpului au început să rîdă la soare, dar, asemeni unor păsărele gureșe, înviorate de căldură, foarte mulți membri ai ”societății civile” au părăsit, cu ocazia anunțatelor alegeri locale, cazărmile reci și au început să ciripească în spațiul public.

Pînă acum, ”societatea civilă” s-a manifestat plenar, la vedere, doar în activitatea unor partidulețe de buzunar, cum ar fi PMP sau UNPR, pentru a se mulțumi cu dirijatul din umbră al marilor formațiuni politice.

Dar iată că, mai nou, de cînd România are un guvern de tehnocrați (sic!) proveniți din aceeași ”societate civilă”, pe care tinerii frumoși și liberi îi iubesc, îi adoră și îi susțin pînă la moarte, inclusiv figuri din cele mai expuse, cum ar fi diferiți candidați pentru varii dregătorii publice, au început să se revendice de la același izvor nesecat de cadre de nădejde.

Mai ales că DNA a avut grijă să elimine politicienii ticăloși din cursă, cum ar fi inconștientul ăla de Ludovic Orban, care știe doar să cînte la bălălaică și să ragă ca un măgar, neprezentînd nicidecum expertiza (sic!) necesară unui tehnocrat pregătit la școlile de cadre ale ”societății civile”.

În această maree de candidați aparținînd ”societății civile”, o figură aparte o face Gabriela Firea – Pandele, prima socialistă din lume cu discurs ultra-conservator și bigot, ca dovadă că, deși nu pare a fi cadru al numitei ”societăți civile”, o are acasă, fiind măritată cu ditamai generalul.

Dealtfel, maestrul Florentin Pandele pare a fi mai ”societate civilă” chiar decît DNA-ul, din moment ce, măcar pînă acum, în ciuda numeroaselor afaceri dubioase pe care le-a păstorit, din poziția de primar la Voluntari, nimeni nu l-a deranjat nici cît să îl trateze cu 24 de ore de beci domnesc.

Fie că vorbesc în numele tinerilor frumoși și liberi, fie al dacilor ortodocși, cei din ”societatea civilă” prezintă un discurs extremist de dreapta, cu evidente derapaje de natură neo-fascistă, care instigă invariabil la ură: față de cei săraci, în cazul primilor, pentru ca cei din urmă să spumege împotriva evreilor, a musulmanilor, a catolicilor, a țiganilor, a homosexualilor, pe scurt, a tuturor celor care nu sînt la fel ca ei.

În general vorbind, poporul român se arată a fi mult prea slab și nepregătit, dovedindu-se a fi o adunătură de civili neinstruiți, de reformarea, bunăstarea și destinul cărora trebuie să se ocupe atotștiutoarea nostră ”societate civilă”.

Cei care se temeau și chiar începuseră să vorbească despre o posibilă instaurare a dictaturii militare în România se pot convinge acum că s-au înșelat amarnic.

Țara noastră a intrat în dictatura ”societății civile”!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg