Poveste cu băncile și Lupul cel rău

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti.

Demult, demult, pe vremea cînd se potcovea bancherul cu o groază de credite neperformante și tot sărea pînă la cer și striga că ce ușor îi este, au existat niște bănci.

Ele erau foart cuminți și ascultătoare, frumoase și rumene în obraji ca o fată mare, respectuoase și bine-educate.

Băncile ieșeau zilnic în oraș, să le ajute pe batrînicile sărmane să treacă strada și să ducă nevoiașilor coșuri cu merinde.

Într-o zi, cum ieșiseră ele cu coșulețul cu de-ale gurii, să îl ducă la vreo bunicuță, din pădurea fiscal-bugetară a ieșit Lupul cel rău, care le-a aținut calea!

Pe Lupul cel rău îl chema Orlando și era un mojic cu declarații anti-europene, ba mai era bănuit, pe nedrept, că ar fi fost, Doamne-ferește!, și socialist.

Orlando era însă doar flâmînd, că avea o gaură mare cît o zi de post în stomac, pardon, în buget, așa că a poftit la profiturile, scuzați, la bunătățile din coșulețul băncilor.

Noroc însă că tot timpul se țineau după fusta băncilor niște jurnaliști de business și formatori de opinie, care le si mai ciupeau cîteodată pe bănci de fund, pentru cîte vreo sponsorizare, așa că și-au pus toți mîinile în cap și au început să strige panicați, să vină vînătorul să salveze băncile de Lupul cel rău.

Atîta hărmălaie au făcut, atît l-au amenințat pe Orlando cu vînători nemiloși, ca F.M.I. și Comisia Europeană, că Lupul s-a speriat și nu le-a mai luat băncilor agoniseala din coșuleț.

A înhățat în grabă doar cîteva fursecuri și a fugit speriat înapoi în pădurea cu taxe și impozite.

Jurnaliștii de business și formatorii de opinie, după el! Ba au și sunat la vînătorii de la Comisia Europeană, să îl prindă și să îl facă să dea fursecurile înapoi.

Și băncile au trăit fericite pînă la adînci bătrîneți, și or mai fi trăind și astăzi, dacă nu au dat cumva faliment.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg