Grecii ăștia, ce oameni răi! -III-

this is sparta

Motto: ”Ion M. Ioniță – dumneata ești un produs pe cale de expirare. Pune mîna și emancipează-te, domnule!” – Radu Golban, doctor în economie

Alexis Tsipras, premierul socialist al Greciei, a ținut azi un discurs fulminant în Parlamentul European, cele afirmate de Prim-Ministrul de la Atena venind să confirme faptul că în Elada are cu adevărat loc o revoluție, ce vizează înlăturarea corporatismului, ca orînduire socială.

Astfel, Tsipras a făcut referire la faptul că așa-numita criză greacă este, de fapt, criza Uniunii Europene, în care rețelele de corupție ce au cuprins sistemul politic și cel financiar au condus la acumularea datoriilor suverane, în folosul băncilor și al corporațiilor, care beneficiază de ele, respectiv în defavoarea cetățenilor, care trebuie să le plătească.

Premierul grec a susținut că Syriza, partidul pe care îl conduce și care a fost votat, în mod democratic, de poporul grec, să preia puterea, nu dorește să nu plătească datoria Greciei. Guvernul Tsipras vrea doar să aibă dreptul, din poziția de guvern independent, să decidă cum va distribui povara plății acestei datorii, iar nu să îi fie impus de FMI și Comisia Europeană ca greul să fie suportat de pensionari și de săraci.

”Trăim vremuri istorice, referendumul din Grecia fiind o oportunitate pentru reformarea UE, în folosul celor mulți și săraci”, a mai spus Tsipras în Parlamentul European.

Ce ticăloși grecii ăia, ce oameni răi, să voteze un partid socialist și să acorde puterea unui premier de stînga, care îl purta în tinerețe pe Che Guevara în piept! Ba, mai mult, să îndrăznească să voteze împotriva austerității și să ridice glasul împotriva UE și FMI!

Păi ei nu știu că în Europa se află o țară feudală, numită România, în care o grămadă de securiști au ajuns boieri jefuind Statul și poporul, parvenind tocmai sub aripa UE, SUA și FMI, în fața cărora și-au vîndut țara ca să poată să își facă averi imense?

Cum să ridice grecii, în socialismul lor ticălos, vocea la corporații? Ei nu au auzit că românii se închină la valorile corporatiste ca la sfintele moaște? Și, mai ales, cum să poarte grecii convorbiri cu Putin? Vor să își bage Radu Tudor unghia în gît, ca pițigoiul?

Pentru că, trebuie spus, beneficiind de averile imense făcute din jaf și corupție, boierii din România dispun de resurse financiare uriașe, cu care plătesc menestreli devotați, adevărați coprofagi de anduranță, ce le cîntă zi-lumină faptele de vitejie.

Atît ale lor, cît și ale stăpînilor de la FMI, UE și din SUA.

Nu există zi în care ”televiziunile de știri” din România să nu șteargă pe jos cu grecii și cu guvernul grec, care, ca niște puturoși și ne-europeni ce sînt, îndrăznesc să atenteze la societatea capitalistă multilateral dezvoltată pe care UE și FMI o clădesc, pas cu pas, în țările din Europa.

Răcnesc menestrelii ca din gură de șarpe, înfierîndu-i pe greci și ridicînd în slăvi, spre nemurire, valorile neo-liberale, corupția instituționalizată și jaful la scara macro pe care UE și FMI le-au adus în România și de care au profitat și profită încă din plin stăpînii lor, boierii îmbogățiți după 1990.

Sînt practic desființate valori și noțiuni pentru care omenirea a luptat din greu ca să le poată pune în aplicare, cum ar fi statul social, libertățile individuale sau dreptul la autodeterminare al popoarelor, totul pentru a justifica politica neo-colonialistă, de asuprire, dusă de Uniunea Europeană și SUA, pe care o implementează cu ajutorul FMI.

Iar cei mai mulți dintre români cască ochii și urechile la menestreli, ca niște iobagi proști și umili ce sînt, înjurîndu-i pe ticăloșii de greci că le-au perturbat programul zilnic cu știri despre Arsenie Boca și Leo de la Strehaia.

Stau românii la televizor, îi ascultă pe menestrelii sistemului și tremură de frică să nu cumva să ajungă și ei ca grecii.

Tremură de frică să nu ajungă liberi.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg