Cu o gresie nu se face primăvară

Cel mai celebru zidar-faianțar din România, cunoscut conjunctural și pentru calitatea sa de primar la Sectorul 3 din Capitală, a anunțat că dorește impozitarea proprietăților din sector la pragul superior permis de lege.

Negoiță dorește umflarea impozitelor pe case și terenuri pentru că, spune el, ”în ritmul ăsta al încasărilor la buget, ne vor trebui o sută de ani să amortizăm toate parcurile și lucrările pe care le-am făcut prin sector”.

Care va să zică, intelectualul cu jumătate de normă (schimbul de noapte, în somn), care conduce Sectorul 3, se plînge că nu mai are bani să achite pomii betonați, gresia cu care a placat trotuarele, centurile rosii din beton, pe care le-a înșirat prin tot sectorul, în locul banalelor borduri, precum și alte lucrări de frontirea cunoașterii, cu care a înghesuit bugetul sectorului în corzi.

El fiind primarul propus de un partid care, cel puțin cu numele, se prezintă a fi socialist, deci ar trebui, în loc să risipească banii pe betonatul pomilor și placatul sectorului cu gresie, să aibă în vedere mai degrabă măsurile sociale și civice, construirea de școli, grădinițe, spitale, întemeierea de centre pentru ajutorul bătrînilor, al celor nevoiași, care nu au case și așa mai departe.

Mai ales că pe cetățenii din sector nu i-a mai întrebat dacă vor să finanțeze, din banii lor, A Opta Minune a Lumii, căci așa arată acum Sectorul 3, în urma proiectelor SF ale primarului.

Pînă la urmă, plătitorii de taxe și impozite sînt masă neglijabilă, de neluat în seamă, în fața unor asemenea proiecte care vor rămîne peste generații, chezășie a viziunii de măreție pesedistă.

Dacă România ar fi fost o țară cu instituții ale Statului funcționale, care să își îndeplinească atribuțiile stabilite prin lege și nu să fie doar elemente bugetofage de butaforie, Curtea de Conturi l-ar fi trimis de mult pe un filosof al mistriei ca Negoiță acolo unde îi este locul, la Facultate, să scrie niște cărți la lumina lumînării, pentru a-și reduce anii de sentință.

Așa însă, pe Negoiță rămîn să îl judece colegii lui, primarii cu mulți ani de facultate, din PSD.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg