Belicosu’ roade osu’ -II-

pluto

De-abia ce își scoase Putin capul îngrozit din bîrlog, fremătînd cu nările în vînt pericolul ce părea că trecuse, o dată cu plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, că Ursul de la Moscova primi o nouă lovitură cumplită, de data asta mult mai devastatoare.

Astfel, noul zapciu înscăunat de americani peste moșia lor numită România, Capșună Vodă (pentru apropiați, herr Culaie Ionescu de la Sibiu), a declarat că românii trebuie să fie pregătiți pentru a-și apăra țara de ruși. Amețit de o asemenea lovitură fulgerătoare, Vladimir Putin a simțit că i s-a luat aerul și s-a retras umilit înapoi în scorbură.

Se vede treaba că Stăpînirea străină, ce hotărește soarta României în numele nostru, precum și lacheii ei din țară, au crezut de cuviință că poziția țării noastre de Jandarm al SUA în zonă nu era destul de des și de vizibil reiterată.

Oricum, trebuie recunoscut meritul absolut al Washingtonului și al Bruxellului, care nu doar că au reușit să pună Președinte al României un sac umplut cu paie, dar l-au și făcut, sub îndrumarea atentă a băsiștilor din țară, să scoată cuvinte pe gaura ce îi ține loc de gură.

Că scoate numai bălării și cotoare pe această gaură, nici nu mai contează pînă la urmă – a văzut cineva, vreodată, o sperietoare făcută din paie care să spună ceva inteligent?

Mai ales că zapciul americanilor la București ține să declare, de cîte ori i se dă ocazia, că România nu trebuie să aștepte totul de la partenerii din NATO și este obligată să își asigure securitatea față de Rusia prin forțe proprii.

Așa că tinerii frumoși și liberi care și-au luat țara înapoi trebuie să găsească repede pe net o aplicație prin care să poată lupta cu smart-phoneurile împotriva tancurilor rusești pentru că, dacă nu știau, a fost deja publicată în Monitorul Oficial legea care prevede că, în caz de război, vor fi înrolați tinerii români cu vîrsta între 20 și 35 de ani.

Nici nu se găsea ocazie mai potrivită pentru belicoșii din România care, mînați de teoriile neo-liberale, ”de dreapta” și de slugărnicia față de expansionismul și imperialismul american, vor să arate că sînt niște occidentali adevărați și să lupte, pînă la epuizarea bateriei de la telefonul inteligent, cu comunismul care vine de la Moscova.

Însă, din nefericire pentru ei, nici un smart-phone nu a zdrobit vreodată un tanc.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg