Frați pe crucile altora

crucile altora

Mircea Druc, fostul premier al Republicii Moldova în perioada 1990 – 1991, declara într-un interviu televizat, difuzat în România acum niște ani buni de zile în urmă, că ucrainenii sînt cei mai mari dușmani ai moldovenilor, față de care au o atitudine mai agresivă chiar și decît rușii.

Nici nu e de mirare o astfel de declarație, dacă ținem cont că populația de origine română care trăiește în interiorul granițelor actuale ale Ucrainei nu se bucură de nici un fel de drepturi, pe care minoritățile naționale din România, de exemplu, le pot considera de ani de zile ca fiind asigurate și garantate de Statul român.

Nici măcar frăția Revoluțiilor Portocalii de la București și Kiev, din perioada 2003-2004, nu a adus mai multe avantaje pentru românii din Ucraina, așa cum nu a adus nici pentru cei din România.

Să ne amintim numai de conflictul îndelungat pe care România l-a avut cu Ucraina pe tema Insulei Șerpilor, a platformei continentale și a zonelor maritime economice exclusive din Marea Neagră, dispute ce au atins apogeul tocmai în perioada ”valului portocaliu” din Europa de Est și pentru rezolvarea cărora a fost nevoie de arbitrajul Curții Internaționale de Justiție de la Haga.

De fapt, relațiile dintre România și Ucraina, ca urmașă a URSS-ului la nordul și nord-estul țării noastre, nu au fost niciodată din cale-afară de cordiale, ba din din contră, se poate spune, pe fondul atitudinii mereu ostile pe care au avut-o autoritățile de la Kiev la adresa intereselor românești.

Însă, pe măsură ce autoritățile de la București au acționat, în ultimii ani, tot mai mult ca agenți ai intereselor SUA și UE în zonă, uitînd de drepturile propriilor cetățeni, pe care nu le apără nimeni, românii s-au trezit brusc în situația de a fi, vrînd-nevrînd, aliați de nădejde ai ucrainenilor.

Ba, mai mult decît atît, se poate spune că drepturile românilor din România au ajus să fie direct lezate de acțiunile autorităților de la București, în atitudinea lor partinică și exagerat de binevoitoare cu regimul de la Kiev.

Și aici nu este vorba doar de asistența medicală, consulară, economică și de orice altă natură pe care Bucureștiul s-a grăbit să o acorde, fără nici o condiție, Ucrainei, în timp ce românii tot mai săraci și mai împovărați de taxe și impozite mor cu zile, răpuși de sărăcie sau uciși de un sistem sanitar pentru care Statul nu găsește bani.

Însăși atitudinea generală a autorităților de la București, începînd cu Președintele, Premierul, ministrul de Externe și terminînd cu ultimul pion de pe scena politică românească, atitudine manifestată prin poziția extrem de belicoasă la adresa Rusiei, din postura de trompetă a UE și SUA și aliat necondiționat al Ucrainei, se constituie într-o gravă încălcare a intereselor economice și de securitate ale României.

Totul în numele ”frăției de cruce” a clasei politice de la București cu regimul fascist de la Kiev, condus de niște indivizi față de care Traian Băsescu și Monica Macovei sînt niște bieți pisoi simpatici și lipsiți de apărare.

Un regim fascist care, pentru a crea haos și a-și consolida în acest fel pozițiile de conducere, nu are nici o problemă să instige la mitralierea propriilor cetățeni, doar pentru vina acestora de a aparține altei etnii decît cea ucraineană.

Iar marea ”democrație americană” a ținut cu tot dinadinsul să arate lumii că girează acest regim, prin trimiterea unuia dintre fiii vicepreședintelui SUA, Joe Biden, la Kiev, să preia funcția de vicepreședinte al unei companii de gaze din Ucraina. Asta strict în interesul democrației și al poporului ucrainean, desigur.

Alianța dintre lacheii americanilor de la Kiev și București se dovedește, iată, a fi în stare de cele mai abominabile fapte, după cum s-a putut vedea cu ochiul liber. Acțiunile acestei ”frății de cruce” nu au nimic de-a face cu România și Ucraina, cu popoarele român și ucrainean, ci doar cu interesele foarte concrete și bine țintite ale SUA și UE în zonă.

O ”frăție de cruce” cu atît mai monstruoasă cu cît nu a fost pecetluită cu sîngele celor ce participă la ea, ci cu viețile unor nevinovați.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Frați pe crucile altora

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg