Poate au zis copiii care fac homeschooling ceva, poate au făcut ceva…

Fostul ministru al Învățămîntului, Daniel Funeriu, nu a ratat ocazia să se bage ca musca în curul sistemului și să își dea cu părerea despre oportunitatea sau lipsa de oportunitate a învățămîntului de tip homeschooling.

După ce face o lungă lista cu motive pentru care părinții au tot dreptul să fie nemulțumiți de sistemul de învățămînt de stat, Funeriu opinează că homeschoolingul este inoportun și ar trebui interzis completamente.

Acum, toată lumea știe că, pardon, domnul Daniel Funeriu și-a făcut studiile la Universitatea din Massachusetts, unde s-a specializat, conform propriilor declarații, în chimie-fizică, prin urmare este ultra-competent să măsoare viteza în mișcare a unei mîini plecate să lovească un obraz de copil.

Poate că domnul Funeriu s-a plecat prea mult asupra problematicii studiului pixelului albastru și nu a mai avut timp să citească și despre sistemul de învățămînt de tip homeschooling.

Altfel ar fi știut că interzicerea totală a homeschoolingului, pe model german, citat de fiecare dată cînd au ocazia de toți sfertodocții, își are originile tocmai în timpurile tragice în care Germania era condusă de regimul criminal nazist al lui Adolf Hitler.

Este deci o continuare a viziunii unui sistem care prin natura sa lipsea cetățenii de drepturi și libertăți.

Trebuie spus că Germania modernă poate să fi implementat unele dintre primele școli publice din Europa în anii 1500, cu sprijinul proeminent al lui Martin Luther. Cu toate acestea, educația acasă a continuat pînă în anii 1900.

Deși educația la domiciliu a scăzut odată cu aprobarea legilor privind școlarizarea obligatorie în 1918 și rebrandingul ulterior al țării ca Republica Weimar, educația la domiciliu era încă legală și practicată în special de clasa superioară pînă în 1938, când un nou partid politic deținea controlul deplin asupra țării: Partidul Național Socialist al Muncitorilor Germani, cunoscut și sub numele de partidul nazist.

Naziștii au scos în afara legii educația la domiciliu după implementarea Reichsschulpflichtgesetz (Legea privind învățămîntul obligatoriu în Reichul German). Primul articol al acestei legi stipula:

”1. Învățămînt general obligatoriu. În Reich-ul german există învățămînt obligatoriu. Acesta asigură educația și instruirea tinerilor germani în spiritul național-socialismului. Este supus tuturor copiilor și adolescenților de naționalitate germană care au domiciliul sau reședința obișnuită în țară. Învățămîntul obligatoriu trebuie îndeplinit prin frecventarea unei școli germane. Excepțiile sunt decise de inspectoratul școlar”.

Vă sună cunoscut? Doar că azi tinerii din România nu mai sînt educați ”în spiritul național-socialismului” ci al incluziunii, digitalizării, eco-terorismului și sexului fluid, în general, al ”valorilor europene”.

Iar primii doi semnatari ai Reichsschulpflichtgesetz sunt nume cunoscute: Hitler și Göring, potrivit thinkingwest.com.

Nu are de unde să știe domnul Funeriu astfel de lucruri, domnia sa în general este cunoscut publicului larg de pe vremea cînd era ministru și facea deliciul privitorilor cu desele și uriașele gafe de vorbire în limba română, atunci cînd era invitat la diverse emisiuni televizate să uimească audiența cu profundele sale cunoștințe dobîndite la Universitatea din Massachusetts.

Iar faptul că un ticălos ca Daniel Funeriu, care apăra prin toate mijloacele personajul grotesc numit Traian Băsescu, după ce a lovit un copil în public, a ajuns ulterior ministru al Învățămîntului în România, este unul din cele mai puternice argumente pentru părinți de a refuza să își dea copiii pe mîna unui sistem condus de astfel de personaje.

cenzura fb
cenzura fb

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg