Al Patrulea Reich -XI-. Supra-guvernul UE

iohannis isi face treaba

Încă din primele zile în care a fost năimit zapciu în jilțul de la Cotroceni, Klaus Iohannis nu a avut nici o reținere, ba, din contră, a fost foarte vocal în a revendica ”propriul său guvern”.

Se vede treaba că cei care l-au desemnat să strîngă haraciul, peșcheșul și tributul de sînge, format din tinerii români care slugăresc acum pe la înaltele porți ale Europei, pur și simplu nu au mai avut răbdare pînă în 2016, cînd ar fi putut să preia și puterea executivă prin păstrarea unor minime aparențe, adică în urma unor ”alegeri democratice”.

Guvernul Ponta, ca ultimă amintire a USL-ului și a răbufnirii de orgoliu a românilor împotriva lui Traian Băsescu, tiranul impus de cizma asupritoare a SUA și UE, a deranjat foarte tare imperiile conduse de la Bruxelles și Washington, deși nu s-a plasat deloc pe o poziție de nesupunere și de susținere a intereselor naționale.

Au fost însă de ajuns pretențiile privind încheierea ”colaborării” cu FMI și de luptă cu austeritatea propăvăduită de la Berlin, ca Stăpînirea străină să nu mai aibă răbdare pînă în 2016 și să facă presiuni nemaiîntîlnite asupra guvernului de la București, în pur spirit neo-imperialist, fără măcar a se mai obosi să mimeze democrația sau alte astfel de baliverne.

Așa că s-a încercat inițial crearea, în vară, a Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială a Sistemului Financiar, adică un organism supra-guvernamental, condus de tehnocrați (sic!), în frunte cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care să vegheze ca politicile celui de-Al Patrulea Reich (UE) – austeritate, menținerea deficitelor la cote cît mai reduse și a populației sub capacul unor resurse financiare cît mai mici – să fie respectate.

Măsura s-ar fi constituit însă într-un pecedent extrem de contestabil, care nu ar fi avut nici o legătură cu modul de funcționare al Democrației, așa cum este ea prezentată chiar de înaltele porți de la Washington și Bruxelles, așa că a fost lăsată în coadă de pește, deși slugile supuse de la București păreau dispuse să o implementeze fără să crîcnească.

A contribuit poate și temerea că un astfel de supra-guvern al UE ar fi stîrnit reacții de protest în alte capitale europene, care nu ar fi fost dispuse ca țările respective să fie conduse de organisme care nu au nici o răspundere politică, deci nu pot fi trase la răspundere de către cetățeni.

Klaus Iohannis a fost astfel nevoit să aștepte un moment prielnic pentru a-și impune ”guvernul său”. Pînă să apară acest moment, zapciul de la Cotroceni și-a creat, cu ajutorul procurorilor și al serviciilor secrete, adică adevăratele pîrghii cu care conduce țara, partidul său: Partidul Licuriciului Mare – PLM (PLM = PNL + PSD + UNPR).

Iar PLM, noul partid unic, a subjugat complet Parlamentul mofturilor lui Iohannis. De teama DNA – ului, nu există solicitare a zapciului de la Cotroceni care să nu fie îndeplinită prin vot de cel ce ar trebui să fie organul reprezentativ suprem al poporului român, și nu al intereselor UE și SUA în România.

În ceea ce privește ”guvernul lui Iohannis”, tragedia din Colectiv a arătat că zapciul de la Cotroceni nu are nici un fel de jenă sau de reținere și profită, fără scrupule, chiar de moartea groaznică a unor oameni, doar pentru a servi cît mai prompt interesele Stăpînirii străine.

Așa cum se știe deja, numele lui Dacian Cioloș era vehiculat prin cercurile apropiate de Bruxelles, ca posibil viitor Premier al României, cu mult înainte de rostirea sa pe silabe de către Klaus Iohannis.

”Guvernul lui Iohannis”, fie că va fi condus de Cioloș sau ba, nu va fi altceva decît organismul dirijat de la Bruxelles care va continua măsurile demente de austeritate impuse de Angela Merkel, va subjuga și mai abitir România, sub bagheta FMI, intereselor marilor corporații internaționale, va vinde pe nimic ultimele resurse naturale și active ale Statului român, va lucra și mai abitir la ștergerea identității naționale a românilor, în fața invaziei extrem de interesate a globalizării.

Pe scurt, va face orice pentru ”europenizarea totală a țării”, dirijată de afară prin SRI și DNA și propăvăduită cu atît sînge rece de zapciul de la Cotroceni. Un supra-guvern UE, condus de ”tehnocrați”, care nu va avea nici o răspundere politică, adică cetățenii României nu vor avea nici un cuvînt de spus, așa cum s-a exprimat deja public Iohannis, care socotește că ”alegătorul nu vine cu viziune, cu viziune vine politicianul”.

Un guvern militarizat, în condițiile în care sînt evidente apropierile multor dintre miniștrii propuși de Cioloș de serviciile secrete, și chiar a lui Cioloș însuși. O dictatură militară.

Klaus Iohannis nu face altceva decît să definitiveze, să încetățenească, starea de fapt ca România nu mai este condusă de la București, ci de la Bruxelles, Berlin și Washington – nu neapărat în ordinea asta.

Că soarta și bunăstarea cetățenilor români nu sînt luate de nimeni în considerare, pentru că nu contează, în fața intereselor și a profitului corporațiilor străine.

De cînd a fost pus în scaunul de zapciu de la Cotroceni, Iohannis ”își face treaba” metodic, nemțeste.

Pas cu pas.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg