Realitatea de după oglindă -XX-. Monumentul imperialismului

Disperarea americanilor de a-și scoate cerealele din Ucraina confirmă, pentru cine mai avea vreun dubiu, că rapiditatea cu care a fost finanțat și construit minunatul pod care leagă Brăila de Tulcea peste Dunăre se datorează faptului că urma să aibă o importanță geo-strategică.

Mai precis, că a fost din start gîndit să servească intereselor americane în zonă.

Ia uite, iobagii proști și umili din Rrromanica au crezut că sînt europeni și că au drepturi, iar podul a fost construit pentru ei!

Americanii au ajuns să dea ordine să se construiască în țara asta de iobagi proști și umili pînă și infrastructura mare doar pentru nevoile lor, iar vechilii puși în funcții executive în România se dau de ceasul morții să vegheze ca boierii străini să nu aibă cumva afectate profiturile.

De-aia românii, care au ajuns niște iobagi tolerați în țara lor doar pentru a executa întocmai și la timp muncile pentru boierul străin, trebuie să participe la transportarea și mai nou, în urma ”recomandărilor” venite, la depozitarea cerealelor din Ucraina.

Nu interesează pe nimeni de Delta Dunării, de distrugerea infrastructurii de transport din România, de falimentarea fermierilor români și de pagubele pe care trebuie să le suporte în general vorbind toți românii.

Pînă la urmă, din toată vrăjeala asta spoită cu democrația și statul de drept a rămas urgența imperioasă ca NATO să scoată cu orice preț cerealele mafiei statale a SUA din Ucraina.

Chiar cu prețul escaladării tensiunilor militare în Marea Neagră dincolo de punctul de întoarcere, cu prețul vieților unor oameni nevinovați jertifiți de hegemon fără remușcări pe altarul propriilor sale interese.

Podul de la Brăila nu are cum să fie un motiv de mîndrie pentru România, pentru că este cel mai abject simbol al imperialismului american și vest-european ce distruge de 30 de ani această țară.

Este monumentul care va dăinui pentru multe generații ca să aducă aminte de colonizarea dincolo de orice limite și rațiune a României, de transformarea a ceea ce a fost cândva o țară suverană și independentă într-o colonie răpănoasă aflată la cheremul intereselor asupritorilor străini.

cenzura fb

1 thought on “Realitatea de după oglindă -XX-. Monumentul imperialismului

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg