ciolacu

Realitatea de după oglindă -XIV-. Iluzia solidarității

ciolacu

Din punctul de vedere al unui om de stînga, impozitul progresiv nu poate fi decît de susținut. Numeroase studii au demonstrat că principalul efect al cotei unice este creșterea discrepanțelor dintre cei săraci și cei bogați.

Mai precis, cei bogați devin și mai bogați, iar cei săraci și mai săraci.

Ideea că impozitul progresiv încurajează nemunca este o mizerie, cu atît mai mult într-o țară ca România, în care tocmai muncă este grav sub-recompensată, grație neo-liberalismului feroce implementat timp de 30 de ani.

Dar. Este un mare dar aici:

Începînd de la ce nivel se trage linie și se stabilește ce înseamnă bogăția? Pensiile de 4.000 de lei și salariile brute de 6-7-8 mii de lei nu e bogăție, e trai decent, raportat la nivelul costurilor unei familii în România de azi.

Supraimpozitînd această categorie de venituri nu faci decît să dispară și rămășițele de clasă medie din România. Mai grav, tragi și un glonte în piciorul unei economii deja muribunde, pe care o susține tocmai consumul celor vizați acum să li se mai taie din bani.

Să fim serioși. Știe toată lumea ce înseamnă adevărata bogăție în România. Se știe de asemenea unde se face grosul evaziunii fiscale și cine beneficiază de un adevărat paradis fiscal la noi în țară.

Guvernul dă din colț în colț, nu mai are bani și falimentul bate la ușă. Urlă propaganda că ne vor salva fondurile europene, dar ANAF-ul anunță că toți contribuabilii persoane fizice sînt virtual evazioniști și vor fi puricați pînă și la ultimul leuț.

Zău?

Marea evaziune fiscală în vămi se face. Nu se va rezolva niciodată problema asta, pentru că din ea trăiesc toți, e o sigură mafie, laolaltă cu polițiștii și politicienii.

Și nici externalizarea profiturilor băncilor, marilor companii și ale supermarketurilor străine nu o vor opri, pentru că ăia care se fofilează de la plata impozitului pe profit conduc de fapt țara asta.

Golanii ăștia, marionetele puse în scaunele care conduc România nu vor face nimic să îi prejudicieze pe cei de mai sus. Tot clasa medie și săracii vor trage ponoasele.

Că de-aia sîntem dictatură militară de dreapta.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

 

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg