SUA și compania au înarmat masiv bandele naziste din Ucraina și vor să creeze la nordul României o bombă socială și administrativă enclavizată, la fel ca în Irak sau Siria, controlată de teroriști care se dedau la cele mai abominabile acte împotriva civililor.
Dacă nu o rezolvă repede, Rusia intră într-un război de gherilă pe termen lung, la fel ca în Irak și Siria, cu teroriști sprijiniți puternic internațional, atît pe plan financiar, cît și militar, logistic și politic.
Dacă situația degenerează în acest sens, ne așteaptă ani de turbulențe majore și instabilitate la granița României, ceea ce normal că ”va justifica” un guvern militarizat și suspendarea drepturilor civile.
În condițiile în care jumătate din adulți sînt plecați din țară și se așteaptă un aflux masiv de refugiați din Ucraina, care sînt riscurile palestinizării României, dacă nu toată țara, măcar partea de nord?
Ca și cum spolierea de pînă acum nu a fost de ajuns, România a anunțat deja, prin vocea Zapciului Culaie, creșterea procentului din PIB alocat înarmării la 2,5% și foarte probabil că vor urma noi și noi cheltuieli pentru militarizarea pînă în dinți a economiei și a societății.
Se poate spune, iată, că temerea cea mai mare a românilor s-a îndeplinit: am ajuns ca grecii!
Doar că am ajuns ca grecii nu din cauza majorărilor de salarii și pensii, ci a creșterii cheltuielilor militare. Doar grecii mai alocă în Europa peste 2,5% din PIB pentru armată.
Asta în condițiile în care România se află pe ultimele locuri în UE în privința procentelor din PIB alocate unor domenii precum protecția socială, sănătatea și educația.
Războiul din Ucraina și răspunsul scelerat al Uniunii Europene la adresa Rusiei vor face ca economia europeană să fie cea mai lovită, în comparație cu cea americană sau chiar și cu cea rusească.
Birocrații demenți de la Bruxelles au declarat deja că sînt dispuși să plătească toate costurile, mai ales că le plătesc pe seama noastră, a popoarelor europene.
Iar românii, conduși de un guvern anti-național, vor fi printre cei mai loviți de furtuna economică ce a fost deja declanșată.
În cel mai bun caz Uniunea Europeană se va duce la fund economic de gît cu Rusia. Este însă mai probabil ca Rusia să se poată salva, pentru că are cu ce, în timp ce imperiul condus de la Bruxelles nu.
Și dacă UE se prăbușește economic, ce se va întîmpla oare cu România, care are economia integrată în proporție de 75-80% în cea europeană?
Să ne spună analistul economic Radu Tudor.