Exploatarea, abuzul și sărăcia sînt ”civilizația” UE! -III-

După ce Comisia Europeană a obligat România, alături de F.M.I. și BERD, să își liberalizeze piața de energie și să aducă prețul gazelor și al energiei electrice la nivelul mediei UE, acum Executivul Uniunii obligă țara noastră să își mărească de 40 de ori capacitatea de a livra gaze naturale spre piețele externe, FĂRĂ A MAJORA TARIFELE PENTRU EXPORT.

Cît de falși și pe lîngă subiect sînt deci cei care spun că, în numele economiei de piață, salariile nu pot fi crescute în România decît în corelare cu creșterea productivității!

Dar prețurile administrate de Stat nu au fost umflate, ani la rînd, în mod artificial, doar pentru a ajunge la media UE?

Prețurile la gaze, benzină și energie electrică nu au fost stabilite, întîi de către Stat, iar acum de așa-zisa piață liberă, conform nivelului dat de media UE, așa cum imperios a solicitat Comisia Europeană?

La astea nu mai e piață liberă, care să funcționeze pe principiul cerere – ofertă? Nu mai e economie de piață?

La multinaționale și la corporații nu mai e pe bază de cerere și ofertă, de regulile pieței, de piața liberă, economia de piață e doar pentru fraieri!

Așa s-a ajuns la situația ca românii să plătească benzina la pompă mai mult decît polonezii, care trăiesc într-o țară fără petrol.

În mod similar, cu gazele naturale. Acum, că e oficial și știm cu toții că fundul Mării Negre colcăie de gaze naturale, nici nu se găsea un moment mai prielnic pentru ANRE, să ne anunțe că la iarnă prețul gazelor se va scumpi cu 10%, ca urmare a angajamentelor luate de România pentru alinierea la media europeană.

Și așa stau lucrurile practic în toate domeniile:

Românii, în țara în care pîinea și laptele ar putea să se dea virtual gratuit, au ajuns să mănînce pîine făcută din aluat congelat, adus din Belgia și cașcaval făcut din seu de balenă, adus din Germania!

Au ajuns să își îmbrace copiii cu hăinuțe făcute în Thailanda, Turcia sau Polonia, deși România a avut una din cele mai dezvoltate industrii de confecții textile din Europa.

Departe de ”valorile europene”, care sînt aruncate în ochii fraierilor, precum cei din România, între țările Uniunii se duce un nemilos război economic, pe care românii l-au pierdut din start, fără să fi ”tras un foc de armă”, tocmai pentru că, țărani înapoiați, căscînd naivi ochii la ”măreața civilizație occidentală”, s-au prezentat pe front cu pieptul dezgolit, crezînd că vor fi apărați de civilizația și valorile lumii capitaliste.

În momentul în care România este obligată să alinieze prețul la gaze sau la benzină cu țări care nici nu posedă rezervele noastre de hidrocarburi, iar veniturile populației sînt de 3 sau 4 ori mai mari, sau cînd Franța și Germania își subvenționează la greu agricultura, iar nouă ne bagă pe gît preceptele ”economiei libere” și nesubvenționate, doar niște naivi ori niște ticăloși mai pot vorbi de bunele intenții ale ”civilizației europene”.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg