Exploatarea, abuzul și sărăcia sînt ”civilizația” UE! -VII-

Mai țineți minte?!!!!

”Toxica ordonanță 114”, ”ordonanța 114 e otravă pentru economie”, ”ordonanța 114 distruge economia”, ”ordonața 114 crește prețurile la energie” șamd șamd.

Așa au urlat Orban, Cîtu, Popescu, Iohannis și tot alaiul lor de trepăduși timp de doi ani de zile.

Au anulat ordonanța 114/2018, dată de PSD și au liberalizat piața de energie, la presiunile făcute de Comisia Europeană.

Ce se întîmplă azi? Dezastru!

Cînd PSD a vrut să crească salariile, înnebuniseră toți: patronate, ambasade, plăcuțele suedeze și toată floarea ”de driapta”.

”Presa economică” urla că majorarea salariilor va duce la colapsul economiei românești, pentru că o va face necompetitivă.

Azi, cînd prețul la energie a explodat, nu mai urlă nimeni în legătură cu efectul în avalanșă asupra economiei – umflarea artificială a prețurilor cu precente formate din două cifre nu mai bagă economia românească în colaps.

Un sondaj făcut luna asta arată că 2 din 10 români ar pleca mîine să muncească în străinătate. Principalul motiv de nemulțumire? Salariile mici.

Salariile mici, care vor fi și mai mici, ca putere de cumpărare, sub guvernarea inconștientă de dreapta.

Virtual jumătate din forța de muncă a țării se află în momentul ăsta în străinătate, ridicînd țările altora, în timp ce România se scufundă, iar sistemul de pensii, economia și societatea sînt la un pas de colaps.

Și mai au tupeul să vină și să ne acrească cu aceleași abureli, precum piața liberă, mîna invizibilă, principiile neo-liberale?

Cine plătește pentru dezastru? Nu ar trebui ca toți ăștia să plece?

Dimpreună cu toți lătrăii așa-zis analiști și jurnaliști economici, care au făcut jocul companiilor?

Dar să plece în șuturi și flegme, nu așa, de bunăvoie.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg