Colind pentru A.S.P.A. și Oprescu

10838223_818517511528593_842627495305445698_o

Marți, 23 decembrie 2014, în fața adăpostului public pentru căței al A.S.P.A. din Bragadiru, au venit colindătorii. Dar, spre deosebire de grupurile clasice de colindători, care vin cu voie-bună și bucurie pentru a ura gazdelor de bine, urătorii Grupului Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor – A.D.A. și ai asociaţiilor ”Depind de noi”, ”Cuţu-Cuţu” şi ”Caleidoscop” le-au cîntat cu amărăciune hingherilor, în frunte cu Răzvan Băncescu, Sorin Oprescu și Victor Ponta, invocînd D.N.A.-ul, care să vină și să îi arunce pe cei menționați în cătușe, pentru crimele și fărădelegile comise.

Problema cîinilor fără stăpîn de pe străzile Capitalei a fost transformată de Sorin Oprescu și acoliții săi din PSD într-o infernală mașinărie de făcut profit din chinuirea și uciderea maidanezilor, numită Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor – A.S.P.A.

Deși i-au fost alocate, atît în 2013, cît și în 2014, sume considerabile de bani de la bugetul local, A.S.P.A. primind peste 50 de milioane de lei în doi ani pentru rezolvarea situației cîinilor comunitari, direcția din Primăria Generală a gestionat problema într-o manieră primitivă, barbară, demnă de Evul Mediu.

Mii de cîini au fost capturați și omorîți în chinuri, stîrnind indignarea și revolta cetățenilor din București, iar așa-zisele adăposturi ale Priămăriei Generale nu au fost altceva decît adevărate lagăre de exterminare pentru căței, activitatea lor desfășurîndu-se fără a se respecta în nici un fel chiar normele de funcționare ale A.S.P.A., prevăzute în infama lege ”Ionuț”.

Sifonarea banilor publici de către A.S.P.A. și angajații săi a căpătat proporțiile unui oribil canicid declanșat de Primăria Generală, care a omorît mii de animale nevinovate cu bîta sau prin injectare de diluanți, pentru ca responsabilii de aceste orori să poată băga în buzunar banii prevăzuți pentru procedurile legale de eutanasiere.

Mai mult decît atît – nefiind în stare să justifice sumele imense de bani publici acordați, A.S.P.A. a trecut fățis la furtul de cîini cu proprietari, animalele fiind efectiv luate din curți sau smulse din lesă, atunci cînd erau scoase la plimbare.

Nici măcar suspendarea normelor de aplicare ale legii după care funcționează, în iunie 2014, de către Curtea de Apel București (CAB), nu a oprit A.S.P.A., care a continuat, în numele odioasei afaceri pusă la cale de Sorin Oprescu, Răzvan Băncescu și Victor Ponta, să prindă și să omoare cîini.

În spiritul unui adevărat grup infracțional organizat, atît Răzvan Băncescu, directorul A.S.P.A., cît și Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, au avut ieșiri publice în care au declarat fățis că nu vor respecta hotărîrea CAB și că vor încălca, asumat, legea.

Ceea ce au și făcut, din iunie 2014 pînă în prezent, în văzul tuturor, disprețuind opinia publică și cu complicitatea a ceea ce ar trebui să fie autoritățile unui stat democratic.

Iar în ultima vreme există semnale că Oprescu și mafia din jurul afacerii ”Maidanezul” au trecut, ușor-ușor, la ștergerea urmelor și îngroparea dovezilor. Adăposturile Primăriei Generale sînt, rînd pe rînd, golite de căței, singurul rămas operațional în perioada sărbătorilor de la sfîrșit de an fiind cel de la Bragadiru.

Regruparea nu pare a fi deloc întîmplătoare, sursele Grupului Social A.D.A. spunînd că președintele executiv al Asociației Municipiilor din România, Ilie Bolojan, ar fi solicitat vicepreședintelui Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo, emiterea de urgenţă a unei Hotărîri de Guvern avînd în vedere efectele produse de sentinţa civilă 1982/20.06.2014 cu privire la suspendarea Normelor Metodologice de aplicare a OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cîinilor fără stăpîn.

În acest context, colindătorii veniți la poarta adăpostului A.S.P.A. din Bragadiru au făcut un lanț uman simbolic, împotriva uciderii în masă a cîinilor comunitari, a abuzurilor conducerii A.S.P.A. şi ale primarului Sorin Oprescu, a deturnăriii banului public şi nerezolvării eficiente a problemei cîinilor fără stăpîn, solicitînd autorităţilor să arate, pentru prima dată de cînd a început acest canicid, un strop de umanitate și să cruțe viețile cățeilor pe care îi dețin în acest moment în custodie.

Colindul lor a vrut să atragă atenția autorităților competente că abuzuri și ilegalități atît de dese și atît de mari, precum cele realizate de Sorin Oprescu și A.S.P.A., comise pe o perioadă atît de îndelungată de timp, nu pot rămîne nesancționate într-un stat democratic.

Din două, una: ori România este un stat abuziv, condus de o mafie nemiloasă și atotputernică, formată din chiar instituțiile Statului, ori Sorin Oprescu trebuie să primească de Crăciun cadou o pereche de cătușe!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg