Japca lui Oprescu merge mai departe!

11091028_1567713790167337_7626150809123349186_o

Motto:

”Nesupunerea în fața unei legi injuste este o responsabilitate morală pentru fiecare.” – Martin Luther King Jr.

”Atunci cînd Statul părăsește terenul dreptului, nesupunerea civică devine o obligație morală pentru toți cetățenii.” – Mahatma Gandhi

La începutul acestei luni, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat pentru ASPA un buget de aproximativ 4 milioane de euro, doar pentru anul în curs, respectiv 2015. Solicitarea inițială a Primarului General, Sorin Oprescu, fusese de 5,5 milioane euro, dar CGMB a mai tăiat din bani, ca să nu spună gurile rele că este pace și concordie între infractorii veroși care conduc Capitala.

De menționat că Primăria Generală a Capitalei a tocat, doar în 2013 și 2014, alte 11 milioane de euro din banii bucureștenilor, alimentînd infernala mașinărie de făcut bani din crimă numită ASPA.

Hingherii de la ASPA au avut și au în continuare bugetați nu mai puțin de 50 de euro pentru capturarea unui cîine fără stăpîn și alți 50 de euro pentru eutanasierea lui (la o talie medie de 10 kg). Deloc întîmplător, activitatea direcției din Primăria Capitalei este descrisă ca fiind ”Afacerea Maidanezul”, iar coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, un hingher retardat, violent și semianalfabet, își permite luxul să își țină copilul la o școală primară particulară, unde plătește o taxă de 6500 de euro pe an.

Deși Curtea de Apel București a decis, încă din iunie 2014, suspendarea activității ASPA, din cauza lipsei de transparență a cheltuirii banului public, ”Afacerea Maidanezul” continuă, iată, susținută de cei ce ar trebui să reprezinte instituțiile Statului, într-o bătaie de joc generalizată, la adresa contribuabililor, a Legii și a bunului-simț.

Cu toate că Băncescu afirmă că problema maidanezilor a fost rezolvată în București, ASPA a primit un nou buget supra-dimensionat pentru 2015, în condițiile în care obiectul activității acestei infame direcții din PMB practic a dispărut. De data aceasta se intenționează, conform declarațiilor aceluiași Băncescu, extinderea activității ASPA în localitățile din jurul Capitalei.

Foamea de bani este atît de mare în rîndul cercului infracțional organizat de la Primăria Capitalei încît mafioții care conduc Bucureștiul nu au nici o problemă să încalce legea la vedere și să recunoască deschis acest lucru, în condițiile în care risipirea banilor bucureștenilor pentru ca ASPA să își desfășoare activitatea în localitățile din jurul Bucureștiului nu este doar imorală, dar și totalmente ilegală.

Ecourile faptelor abominabile comise de apartenenții la cercul infracțional organizat ce a pus stăpînire pe resursele Bucureștiului și ale celorlalte mari orașe ale României au depășit demult granițele țării noastre, dar cei ce ar trebui să fie reprezentanții acestui popor nu se sinchisesc nici cît negru sub unghie, semn că îmbogățirea cît mai rapidă și consistentă, cu orice mijloace, este singurul lor scop.

Prezența la una din ședințele CGMB a europarlamentarului german Stefan Bernhard Eck, care a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la numerosele încălcări ale legii și ale omeniei pe care le face ASPA și, prin ea, Primăria Capitalei, nu a reușit să provoace decît iritare în rîndurile consilierilor generali, ofuscați că cineva îndrăznește să îi tragă la răspundere.

Nici numeroasele semnale venite dinspre societatea civilă și din partea locuitorilor Bucureștiului, precum și sondajul care spune că peste 60% dintre români se declară împotriva eutanasierii, nu au avut, la rîndul lor, darul de a trezi vreo urmă de omenie, de conștiință, sau de dorință de respectare a dorinței contribuabililor și a Legii, în rîndul celor ce iau decizii în numele Capitalei.

Din contră. ASPA își consolidează, pe zi ce trece, statutul de organizație mafiotă ce încalcă tot mai des, fără să clipească, legile și chiar drepturile fundamentale ale bucureștenilor, dar nu numai.

Mai nou, direcția din PMB al cărei ”coordonator de proiect” este Răzvan Băncescu îi urmărește, prin intermediul unor drone ridicate în aer ce le filmează curțile, pe cei ce adoptă mai mult de un cîine, într-o încălcare fără precedent a tuturor normelor legale privind dreptul la intimitate al cetățenilor dintr-o țară liberă.

Mai mult decît atît. Încălcarea zi de zi a legii este un motiv de laudă pentru cei care conduc ASPA, care au decis să publice pe internet, prin intermediul unui canal de you tube, filmările realizate în mod ilegal asupra unor proprietăți private din București și din localitățile limitrofe.

Sînt deja celebre și documentate numeroasele infracțiuni și acte de violență la care anagjații ASPA s-au dedat, în lezarea fără nici un fel de rușine a drepturilor celor ce trăiesc în București și care le plătesc, prin plata taxelor și a impozitelor, salariile.

Încălcarea legii și a drepturilor bucureștenilor au devenit însă pentru ASPA și primăria condusă de Sorin Oprescu un modus operandi, care nu poate atrage, în cele din urmă, decît nesupunerea civică a celor ce trăiesc în Capitală.

ASPA se confruntă deja cu revolta unui număr important dintre bucureșteni, care se opun, de cîte ori au ocazia, capturării cu sălbăticie și chinuirii animalelor la care se dedau angajații primăriei.

Aceste confruntări între ASPA, protejată de poliția locală, pe de o parte, și bucureșteni, de cealaltă parte, escaladează, pe zi ce trece, o spirală a violenței în care oricînd o tragedie se poate petrece.

Prin alegerea lor de a se plasa în afara Legii, Sorin Oprescu și cei ce îi cîntă în strună se vor face singurii vinovați de posibilele urmări.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg