Dar Greta Thunberg din Voluntari ce deficiență are?

Așa e cînd politrucilor din România li s-a urcat UE la cap.

În țara cu unul din cele mai joase niveluri de trai din Europa, vin inițative peste inițative, din partea întregului spectru politic, de a interzice mașinile cu combustie internă, în funcție de cum i se năzare fiecăruia.

Rupți de realitate și de adevărata putere de cumpărare a românilor, pînă și cel mai pîrlit funcționăraș de prin primărie sau guvern a ajuns să se vizeze Greta Thunberg care salvează planeta.

Și cum altfel salvează ei planeta, decît făcînd experimente sociologice pe amărății de români, care refuză cu încăpățînare să își care sacoșele de la piața pe trotineta electrică?

De parcă toți bătrînii și oamenii muncii din țara asta nu mai știu altceva decât Uber, car-sharing, car-hailing, trotinete electrice, aplicații pe mobil și toate avioanele care zboară prin tigvele goale ale clasei politice hipsteriorizate din țara noastră.

Și cînd văd că România nu e doar în birourile lor călduțe de trepăduși inutili și în demagogia lor sforăitoare, ci în lupta de zi cu zi a milioane de oameni de a pune ceva pe masă, politrucii fac ochii mari se supără pe popor, aruncînd în silă cuvîntul ”referendum”.

Ne iertați, doamna Firea, că nu ne ridicăm la înălțimea pretențiilor dumneavoastre și nu sîntem atît de europeni ca să vă facem mîndră de noi!

Ne iertați că ținem cu dinții de proprietățile noastre, că nu suntem dispuși să renunțăm la avutul nostru puțin, ca să îndeplinim visele dumneavoastră de Salvatore della Planeta!

Sunt destui demenți în lumea asta care au făcut din politica de mediu noul fascism al Mileniului III, se prea poate că se descurcă ei și fără contribuția dumneavoastră.

Nimeni nu ia vreo măsură împotriva marilor poluatori, toată lumea distruge pădurile și învelișul verde al planetei, dar cînd vine nota de plată, tot săracii trebuie să o achite.

Și, culmea tupeului, mai există și săraci care încă nu au fost suficient de spălați pe creier și uite că ripostează!

Adică, SUA sînt disperate după petrol și gaze, peste tot în lume.

Europa e dependentă de gazul rusesc și abia au rezolvat-o cu North Stream II.

Dar dacă îmi ia mie Sîrma în București mașina, gata, o facem pe Greta Thunberg fericită.

Nu, zău?

Și Pandele ce părere are?

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg