Coana Mița trotinetista/a căzut și și-a rupt…doctrina

Săptămîna trecută, doar anunțul scumpirii biletelor de metrou a fost de ajuns ca să se declanșeze în Chile proteste violente, soldate cu ciocniri brutale cu forțele de ordine, cu incendierea de zgîrîie-nori și, în consecință, cu declararea stării de urgență.

În România, autoritățile locale din Capitală, în frunte cu Faraoanca pupătoare de moaște, vor să introducă o adevărată taxă pe sărăcie și practic să interzică nu mai puțin de un million de autoturisme, deținute de clasele defavorizate.

Spre deosebire de Chile, nimeni nu protestează, ba se găsesc destui care să aplaude măsura, ”ca să avem și noi o țară ca afară”.

Propaganda feroce fascistoidă a ultimilor 30 de ani, cu care s-a confruntat în permanență societatea românească, face ca vocea claselor sărace să nu mai fie practic reprezentată azi de nimeni, ca oamenii simpli să nu se mai poată exprima iar interesele lor să fie ignorate de toată lumea.

Societatea este practic sfîșiată între două Românii, între care se cască o prăpastie din ce în ce mai adîncă.

Și sînt încurajate la greu cele două extreme, cea a pupătorilor de moaște și cea a hipsterilor corporatiști trotinetiști, inclusiv de la nivel politic, iar oamenii cu toate țiglele pe casă sînt prinși în această prăpastie fără fund.

Utopia corporatistă de factură neo-liberală impusă de la cele mai înalte niveluri în România ne-ar transforma, dacă ar putea, pe toți, în hipsteri trotinetiști cu pălăriuță și gleznele fine la vedere.

Parcă îl și vezi pe unul, săracul, cum își ia nevasta și cei doi copii în spate, urcă toți pe trotineta electrică și se și întorc de la piață cu două sacoșe de cite 15 kilograme fiecare, plus sacul cu varză, gogoșari, gogonele și damigeana cu must în cîrcă!

Asta numai pentru că s-a întâmplat ca orașul în care au trăit liniștiți pînă acum să intre pe mina Gretei Țăranberg din Fundul Moldovei, al cărei soțiu a defrișat practic împrejurimile Bucureștiului de ultimele vestigii ale Codrilor Vlăsiei, dar care luptă neînfricată pentru salvarea mediului.

Oribilă este ”lupta pentru mediu”, de cînd s-a transformat într-un simplu instrument folosit în lupta de clasă!

Îniante de 1990, guvernul socialist a interzis circulația tuturor autoturismelor în același timp, în zilele de duminică, din considerente de economie la carburanți. Se putea circula doar alternativ, o săptămînă mașinile cu soț, iar următoarea săptămînă cele fără soț și tot așa. Măsura a stîrnit o nemulțumire foarte vocală în rândul posesorilor de autoturisme, mai ales pentru acele vremuri.

Azi, cînd autoritățile locale din București vor să scoată definitiv din circulație  milioane de mașini, aducînd un prejudiciu uriaș pentru milioane de bucureșteni, oamenii aplaudă tîmp, orbiți de propaganda capitalistă care a găsit o nouă vacă grasă de muls în obligarea unui număr așa de mare de oameni să își înnoiască mașinile.

Și dacă Uniunea Europeană vrea să bage amenzi usturătoare marilor orașe din România, pe baza de infringement de mediu, așa e corect, pentru că există o rezolvare la fel de corectă, în pur spirit european:

Marile orașe din România să mînărească testele de mediu, cum au mătrășit și marile companiile germane auto rezultatele testelor la emisiile de carbon ale motoarelor diesel.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg


Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg