Presa, cîinele de pază al nunţilor de celebrităţi -III-

gadea

Nu există nici o urmă de îndoială asupra faptului că Dan Voiculescu este executat politic de regimul securist al lui Traian Băsescu.

Justiția independentă și drepturile omului în România sînt o marotă în care doar cei extrem de naivi mai pot crede în anul de grație 2014.

Dar, ca și în cazul lui Adrian Năstase, lui Dan Voiculescu i se aplică perfect logica ”ceva o fi făcînd el”, altfel nu ar fi putut să strîngă, nici unul, nici celălalt, averi colosale în doar cîteva zeci de ani. Să ceară milă de la muritorii de foame pe care i-au sărăcit reprezintă ipocrizia supremă din partea celor doi.

În prezent, România a devenit un adevărat teatru de război pentru două bande mafiote, care se luptă pe viață și pe moarte pentru a-și extinde zonele de influență și, pe cît posibil, să se anihileze una pe cealaltă.

Singura diferență între ce se întîmplă acum în țara noastră și răfuielile sîngerose din America anilor ’30, la care participau bande de mafioți precum cea a lui Al Capone, este că nu se folosesc mitraliere și grenade, ci instituții ale Statului ca DNA, ANI, Parchetul General, CSM, într-un cuvînt, Justiția independentă (sic!), precum și organe de presă folosite de combatanți pentru a-și da reciproc la, scuzați, gioale.

Conjunctura face ca Traian Băsescu să aibă avantajul de neprețuit al Statului represiv băsist, pe cînd Dan Voiculescu se folosește cît poate de mult de atuul unui trust media extrem de vocal și bine pus la punct.

Populația, ca în toate confruntările între bandele mafiote, este prinsă la mijloc și furnizează victime colaterale.

Nu e astfel de mirare că patimile Varanului au stîrnit foarte puțină compasiune, spre deloc, în rîndurile celor prinși la mijloc de răfuiala dintre cele două găști, pentru că fondatorul Antenei 3 este parte integrantă a sistemului mafiot de sorginte securistă care a acaparat România și avuția ei în ultimii 25 de ani.

În fața iminenței de a pierde lupta cu tabăra lui Băsescu, anteniștii lui Voiculescu fac acum apeluri disperate la populație, pentru ieși în stradă să îl sprijine pe capul clanului să nu intre la pușcărie.

Din păcate pentru ei și din fericire pentru corecta înțelegere a situației de către opinia publică, cei de la Antena 3 nu au avut nici o reținere ca, după trecerea USL-ului la guvernare, să facă toate ticăloșiile de care acuzaseră pînă atunci media băsistă, să se transforme într-un B1 Tv în oglindă.

Anteniștii s-au arătat la fel de slugarnici, dacă nu chiar mai rău decît propagandiștii băsiști pe care îi înfieraseră pînă atunci, față de cei ce au preluat în 2012 guvernarea și, deci, resursele, reușind ca în foarte scurt timp să piardă imensul capital de simpatie pe care îl aveau, la un moment dat, în rîndul unei mari mase de telespectatori.

Antena 3 nu a servit de fapt niciodată interesul popular, ci a avut, în numele intereselor pe care le reprezintă, agenda proprie. Conjunctura a făcut ca, între 2010 și 2012, interesul anteniștilor să coincidă cu dorința unei mari majorități a populației, care cerea demiterea lui Traian Băsescu – atîta tot.

Cînd agenda anteniștilor nu a mai coincis cu cererile opiniei publice, angajații lui Dan Voiculescu nu au avut nici o problemă să ignore mii de oameni care strigau prin piețe pentru interzicerea exploatărilor pe bază de cianuri și fracturare hidraulică sau să stîrnească o isterie mediatică dementă la adresa cîinilor fără stăpîn, totul în numele profitului necondiționat, fie el obținut și din crime la adresa oamenilor sau a animalelor.

După ce au jignit și și-au bătut joc de mii de oameni, după ce au denaturat în mod grosolan adevărul și au încercat pe proprii telespectatori toate strategiile de manipulare și propagandă posibile, cei de la Antena 3 apelează acum la ajutorul cetățenilor pentru protejarea Varanului.

Că despre deontologie profesională a jurnaliștilor nu poate fi vorba în această încleștare între cele două tabere mafiote, se știe deja.

Dar parcă ne-am fi așteptat la ceva mai multă mîndrie a mafiotului.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Presa, cîinele de pază al nunţilor de celebrităţi -III-

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg