Precizare

sigla invectiva haiducie

Invectiva.ro a publicat, în data de 16 septembrie 2015, pamfletul intitulat ”Rugăminte sinceră adresată doamnei Angela Merkel -II-”, semnat de A.I., toate drepturile de proprietate asupra textului aparținînd de drept și în exclusivitate autorului.

Ca dovadă a calității sale, articolul a primit numeroase aprecieri și distribuiri în mediul virtual, cu precădere pe rețelele de socializare.

Una din aceste distribuiri a textului a fost făcută, în data de 16 septembrie, cu menționarea sursei, de către pagina de Facebook deținută de Monica Krueger, profil ce menționează la rubrica ”domiciliu” orașul Ebersberg din Germania.

În mod cu totul și cu totul inexplicabil pentru noi, poate doar prin lipsa crasă de profesionalism și valori morale și deontologice, postarea realizată de Monica Krueger cu materialul Invectiva.ro a fost preluată de numeroase site-uri din mediul virtual românesc, care nu doar că nu s-au obosit să precizeze sursa originală a articolului, dar i-au și denaturat cu violență sensul inițial.

Astfel, site-uri precum incorect.org, nationalisti.ro, aktual24.ro, infoalert.ro, onlinereport.ro, descrieri.ro, stiri24.info, actualitatea-romaneasca.ro, ziarelive.ro, e-politic.ro, caplimpede.ro, nasul.tv, ziuanews.ro, art-emis.ro, dar si altele, au publicat, la unison, următoarele aberații: ”O româncă îi cere Angelei Merkel să pedepsească România. Mesajul stupefiant pe care i l-a trimis printr-o scrisoare”, ”Într-o scrisoare deschisă, Monica Krueger, o româncă stabilită în Germania, îi cere Angelei Merkel să ne pedepsească pentru că am refuzat ”cotele obligatorii pentru refugiaţi”. Iată ce a scris românca în scrisoarea postată pe pagina personală a unei reţele de socializare, pe care o semnează ”Iobagii de pe moșia zapciului Culaie””.

Așa a ajuns materialul Invectiva.ro să fie viral pe internet, strîngînd zeci de mii de vizualizări, fără să fie recunoscute drepturile site-ului nostru asupra acestui text, ba și mai grav, prin scoaterea totală din context a pamfletului inițial.

Invectiva.ro solicită site-urilor incorect.org, nationalisti.ro, aktual24.ro, infoalert.ro, onlinereport.ro, descrieri.ro, stiri24.info, actualitatea-romaneasca.ro, ziarelive.ro, e-politic.ro, caplimpede.ro, nasul.tv, ziuanews.ro, art-emis.ro, dar și tuturor celorlalte publicații on-line ce au produs această dezinformare de proporții să facă precizările și corecturile de rigoare, pentru restabilirea adevărului și recunoașterea drepturilor de proprietate ale autorului asupra textului.

Această precizare, publicată pe site-ul nostru, va fi trimisă și pe adresele de contact ale publicațiilor electronice mai sus menționate. Dacă cei ce administrează aceste site-uri nu vor găsi de cuviință să publice corecturile de rigoare, vor demonstra, fără urmă de tăgadă, că nu au nici cea mai mică urmă de respect pentru adevăr și pentru proprietatea altora.

Invectiva.ro își rezervă dreptul de a acționa în continuare, prin toate mijloacele pe care le va crede de cuviință, inclusiv legale, pentru corectarea acestei aberații și pentru despăgubirea deținătorului drepturilor de proprietate asupra textului original.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg