Amenințarea fantomei spionului rus -V-. Delictul de opinie

micul klauss

La finele lui 2015, cînd Liviu Dragnea propunea o lege a defăimării, care să introducă practic cenzura în spațiul virtual autohton și să pună pumnul în gura internetului românesc, toată lumea, societate civilă, opinie publică, mass media, site-uri, bloguri, televiziuni, i-a sărit, pe bună dreptate în cap, acuzîndu-l de ieșiri totalitariste.

Azi, cînd diriguitorii Sistemului securistic din România, susținuți frenetic de tinerii frumoși și liberi, educați la școala de corporație și de partid, lansează site-uri, platforme media și pagini de social media, care practic încetățenesc delictul de opinie, nimeni nu zice nici pîs!

Astfel, cine nu este de acord că rușii reprezintă o amenințare de moarte pentru țara noastră, că marile corporații aduc doar bunăstare, că SRI și DNA sînt două instituții perfect onorabile, al căror scop constă exclusiv în susținerea binelui comun și a interesul național, că SUA, UE și NATO reprezintă aliații noștri de nădejde, a căror singură menire este securitatea și traiul nostru îmbelșugat, altfel spus, cine nu susține propaganda oficială din România, este repede arătat cu degetul și pus la stîlpul infamiei.

După site-ul care eticheta publicațiile media incomode regimului ca fiind mincinoase, după inițiativa tinerilor it-iști frumoși și liberi de gîndire de la Sibiu, afiliați lui Iohannis, de a faulta publicațiile on-line ale căror opinii nu convin Sistemului, prin blocarea acestora în motoarele de căutare, a apărut recent și o platformă on-line, care se ocupă de vînarea ”trollilor pro-ruși” din social media românească.

Conform propriei descrieri, inițiativa urmărește ”depistarea, demascarea falsurilor informaționale și dezmințirea mesajelor mediatice care denaturează adevărul despre evenimentele din R. Moldova și România, încurajînd atitudinile anti-occidentale și național-populiste în rîndul populației. Aceste manipulări ale opiniei publice din ambele state sînt îndreptate împotriva ideii de unitate a Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice, precum și împotriva fundamentelor democrației din spațiul occidental.”

Așadar, oricine încearcă să crîcnească împotriva spolierii și jafului de proporții istorice, la care a fost supusă România din 1990 și pînă în prezent, de ”civilizația occidentală”, este un ”troll pro-rus”. Cine este patriot, este populist.

Ca atare, trebuie înfierat exemplar, scos în fața colectivului, pus pe coji de nucă și bătut cu ouă, ca altădată să nu mai facă!

Delictul de opinie se oprește deocamdată la pedepse ce țin de încercarea ca vinovatul să fie supus oprobiului public, legat la stîlpul infamiei sau cel mult faultat pe internet. Cei vinovați sînt blamați public, la unison, de toată propaganda oficială a Sistemului, oficinele DNA și SRI fiind multe și extrem de vocale.

Avînd în vedere cît de repede involuează lucrurile în România în privința libertăților cetățenești, printre care libertatea de exprimare este una dintre cele mai importante, nu va mai dura mult ca dictatura procurorilor și a securiștilor ce a acaparat această țară să își facă legi pentru a-i arunca în închisoare pe cei cu gura (prea) mare.

Nu ar fi prima țară condusă de o dictatură militară în care să se întîmple asta. Trist este însă faptul că abuzurile au loc în numele democrației, iar o mare parte din populație, ștearsă pe creier de 25 de ani de propagandă feroce, a ajuns să le aplaude.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Amenințarea fantomei spionului rus -V-. Delictul de opinie

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg