Ursul Brun şi Capra Neagră nu au trecere la bizoni

capra-neagra-bucegi

“Şoc! Un urs brun a violat o capră neagră.” Aşa ar trebui probabil să arate un titlu ca să atragă atenţia românilor asupra gravelor probleme cu care se pot confrunta aceste două specii în Munţii Bucegi, în urma planului criminal al autorităţilor de a asfalta drumul forestier ce leagă cabana Cuibul Dorului de cabana Piatra Arsă.

Deşi un drum asfaltat în inima unei rezervaţii naturale, realizat doar pentru a da curs intereselor imobiliare ale mafiei politico-economice aflată la putere, ar însemna un dezastru ecologic şi de imagine în orice ţară cu pretenţii de civilizaţie, ştirea nu a stîrnit nici un fel de interes în mass media autohtone. Cu excepţia Jurnalului Naţional, cotidianul care a prezentat în premieră planul Elenei Udrea de a asfalta Bucegii şi a emisiunii televizate “În gura presei”, nimeni nu a suflat o vorbă despre această monstruozitate.

În schimb, televiziunile au vuit a doua zi mai ceva ca tsunami-ul din Japonia pe subiectul procesului dintre Moni şi Iri privind custodia copilului lor.

Altfel spus, pentru mass media din România şi pentru români în general, Ursul Brun şi Capra Neagră, două monumente ale faunei din pădurile autohtone, nu fac nici cît o ceapă degerată în comparaţie cu speciile de lighioane sinistre ce populează peisajul monden autohton.

Şi de ce ar conta, în definitiv şi la urma urmei, cele două specii carpatine în lupta pentru audienţă? Umblă ele cu Q7 prin buricul tîrgului? Sînt ele drapate cu bijuterii scumpe din cap pînă în picioare? Ce ştire se poate face pe seama unei capre negre? Alea oricum umblă dezbrăcate tot timpul, nu ar fi nimic senzaţional ca una dintre ele să apară nud prin tabloide. Şi nici sex oral nu fac, ca să poată românii să saliveze privind pe, scuzaţi, gaura cheii.

În Anglia, o comunitate locală a blocat un drum naţional protestînd la adresa faptului că broaştele care treceau strada erau strivite de şoferii cărora le era practic imposibil să le evite cu autoturismele lor. În scurt timp, autorităţile engleze au făcut pe sub drum mici pasaje prin care broscuţele să poată traversa în siguranţă. Ăsta a fost norocul broscuţelor, că s-au născut într-o ţară civilizată.

În consecinţă, Ursul Brun şi Capra Neagră au acelaşi ghinion ca şi noi, locuitorii acestei ţări care mai avem o brumă de omenie în noi: că ne-am născut în locul în care la putere sînt animalele pe două picioare.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg