Micul mic răstoarnă UE mare

mici-la-gratar

Uniunea Europeană (UE) a adoptat niște directive care foarte probabil că vor da o puternică lovitură chiar la temelia europenismului românesc. Astfel, UE interzice folosirea bicarbonatului de sodiu în preparatele din carne, ceea ce îi va forța pe români, dacă vor să fie europeni cu pașaport și de acum încolo, să renunțe la deja infamii mititei la grătar.

Și dacă mămăliga nu a explodat pînă acum, nu este exclus ca mititeii românești să detoneze în fața oficialilor europeni. Toate ca toate, dar mai marii de la Bruxelles nu știu că așa e la noi, la români? (sic!).

Pot să ne fure, pot să ne spolieze, să ne exploateze, să ne ia suveranitatea, resursele naturale, să ne îndoape cu E-uri, dar toate au o limită! Se știe doar că românii au creierul, sufletul și inima în stomac și însăși tradiția și obiceiurile noastre mai vechi sau mai noi au o serioasă componentă culinară.

“Voi nu ați mîncat, ca noi, salam cu soia!” – le reproșau românii flămînzi de democrație compatrioților întorși acasă de peste hotare, imediat după 1990. Ca dovadă că nu libertatea, drepturile omului, sau alte idealuri din acestea mărețe i-au mînat pe ei în luptă în 1989, că doar principiile nu țin de foame!

Dealtfel, o dată foamea potolită, s-a putut vedea foarte bine că altceva nici nu a mai contat pentru bravii noștri compatrioți. Cît timp au fost cu burta plină, nu i-a deranjat nici cît negru sub unghie că efectiv le-a fost furată țara de sub nas, bucată cu bucată, în ultimii 20 de ani.

Nu au le-a bătut la ochi nici regimul odios instaurat de Băsescu începînd cu 2004, dictatura urzită, cu pași mărunți, dar siguri, de acesta, revenirea României la condiția de stat polițienesc. Ba, din contră, Băsescu a fost pentru ei un băiat de treabă, șprițar de-al nostru, din popor, caterincos (sic!) și degrabă aplecător spre consum.

Abia cînd le-au fost tăiate salariile și, ca atare, puse în pericol grătarele, românii au reacționat și au cerut plecarea celui care le-a adus un așa afront.

Așa că UE este foarte aproape să repete greșeala guvernatorului ei la București. Ce Roșia Montană, ce gaze de șist? Care suveranitate, care război economic?

Oficialii de la Bruxelles se află în periculoasă iminență de a declanșa Războiul Micului!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg