Iobagi proști și umili -IV-

chickens

Anul trecut, s-au găsit o grămadă de revoltați, care să protesteze împotriva eliminării plafonului indemnizației pentru mame, pe motiv că ei nu vroiau să își crească alții copiii din banii lor. (?!!) Prea puțin contează că respectivele indemnizații sînt plătite de fapt din impozitul pe venit și prestațiile sociale pe care le plătesc femeile cît timp sînt angajate, deci practic din proprii bani.

Acum, tinerii frumoși și liberi fac presiuni uriașe ca Guvernul să nu majoreze salariul minim, pe bază de investitori străini, de mediu de afaceri, de bugetari, că una, că alta. Asta în condițiile în care România înregistrează cel mai mic salariu minim și cel mai redus nivel de trai din Uniunea Europeană, iar corporațiile se bucură de unul din cele mai reduse paliere de impozitare pe profit din Europa, fără să dea însă ceva înapoi societății.

Cu toate acestea, nimeni nu pare a fi deranjat în România că ține, din banii lui, cîteva mii de soldați americani, cu masă, casă, bani de buzunar și de curve. Mai ales că în viitorul foarte apropiat este destul de probabil să vorbim despre cîteva zeci de mii de trupeți NATO staționați pe teritoriul țării noastre.

Că din banii românilor trăiesc cohorte de securiști, acoperiți și descoperiți, care au grijă să pună capacul pe economia, societatea și politica din Romania, iar nu pare a supăra prea tare pe cineva.

Prea puțină lume e deranjată că țara noastră cumpără în prostie armament de la străini. Dar oare familia alcătuită dintr-un bărbat și o femeie (sic!) nu are nevoie de pace și prosperitate, ca să se poată dezvolta armonios, într-o țară în care Statul să își aloce banii pentru bunăstarea cetățenilor săi, nu pentru a cumpăra arme și tehnică militară? Nu se aude nimic dinspre Coaliția pentru Familie, BOR, Biserica Catolică din România și toți ceilalți care au făcut mare tămbălău împotriva homosexualilor, dar tac chitic atunci cînd România anunță că va cumpăra pe bani grei rachete Patriot de la americani.

Asta în condițiile în care irosirea a miliarde și miliarde dolari și euro pentru cumpărarea de armament și echipament militar, precum și alocarea a 2% din PIB timp de 10 ani în acest scop, într-o țară săracă și sărăcită ca România, echivalează fără doar și poate cu subminarea economiei naționale și înalta trădare.

Cei care se temeau să nu ajungem și noi ca grecii abia acum au motive reale de îngrijorare: nu pensiile și salariile, ci cumpărarea nesăbuită de armament va băga România în faliment, ca pe greci.

Cine este deci ”grasul din spatele slabului”?

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg