Înapoierea istorică iese la contra-atac -II-

Cu ocazia vizitei Suveranului Pontif în România, am putut vedea de ce nu se dezvoltă o mișcare naționalistă puternică în țara noastră.

Naționalismul românesc este unul de grotă, de tranșee, îngemănat practic cu ortodoxia.

Naționalismul românesc este avansat pînă la genunchiul broaștei, e la nivelul babelor care se baricadează în biserică, să nu îl schimbe Patriarhia pe popa.

E naționalismul care crede că înapoierea funciară e dovadă de mare virtute și patriotism, vezi cazul Daea.

Daea e atît de patriot, încît deficitul în comerțul cu produse agro-alimentare a crescut cu o treime, în 2018.

În plus, e un mare susținător al organismelor modificate genetic.

Dar românii îl iubesc, că e un prost înapoiat de-al lor, din popor.

Naționalismul românesc e unul primitiv, ce se concentrează mai mult pe xenofobie decît pe patriotism, mai mult pe blesteme și sudalme, decît pe raționamente și argumente de ordin logic.

Pentru a realiza o opțiune viabilă, care să aibă minime șanse de succes, în viitoarele confruntări electorale, conservatorii din România (asta ca să ne exprimăm elegant) ar trebui să facă o alianță contra naturii, dar foarte necesară, cu o mișcare de stînga, socialist-comunistă, pentru a atenua ieșirile în decor, de ce nu, ale ambelor părți.

Conservatorii nu trebuie să se mintă singuri, altfel nu au nici o șansă: suveraniștii și anti-globaliștii din România nu se limitează la cei ultra-tradiționaliști.

Acesta este dealtfel motivul pentru care a eșuat referendumul pentru familie, pentru că cei cu alte vederi au fost din start excluși, prin așa-zisa luptă anti-comunistă și prin manipulările legate de așa-zisul neo-marxism, la care conservatorii achesează fără rezerve.

Dar, din păcate, o formațiune politică modernă de stînga nu este cristalizată încă în România și probabil că nici nu va fi pentru multă vreme.

De vină este aceeași propagandă feroce anti-comunistă, din ultimii 30 de ani.

Propagandă la care ultra-conservatorii își aduc, conștient sau nu, o contribuție însemnată, prin înregimentarea entuziastă în rîndul celor care se luptă cu comunismul, în timp ce România este distrusă de cel mai feroce capitalism.

Iar cei care îi numesc cu cea mai mare înverșunare ”neo-marxiști” pe globaliști sînt chiar reprezentanții ultra-conservatorilor, necunoscînd sau preferînd să se facă a nu ști că principala caracteristică a marxismului a fost și este lupta pentru înlăturarea asupririi exercitată de exploatatori asupra claselor oprimate.

Or, conservatorii continuă, pentru a se pune la adăpost din punct de vedere ideologic, să îi numească socialiști, comuniști, marxiști sau progresiști tocmai pe cei care luptă pentru globalizarea corporatistă și pentru neo-imperialismul capitalist, de sorginte neo-liberală.

Fără progres și educație, România nu o să fie vreodată o țară suverană.

Nu poți să ai o țară suverană populată cu obscurantiști, cu cetățeni care nu folosesc carduri bancare nu din motive economice, ci pentru că citit de la dreapta la stînga se citește drac.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg


Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg