Înapoierea istorică iese la contra-atac

inapoierea istorica

În urma confiscării noțiunii de progres de către lăcustele globaliste ale lui Soros, în ultima vreme nu se mai poate vorbi nimic de rău despre ”datinile, obiceiurile și apucăturile faine de pe la noi”, că este imediat pomenită afilierea ”progresistă, neo-marxistă si corectă politic” a celui ce o face.

Era exact ceea ce lipsea în România, țara în care înapoierea istorică a fost și, încet-încet, redevine motiv de mîndrie!

Așa se întîmplă cînd de problemele delicate ale societății se ocupă biserica, pe fondul maculării și a degradării abrupte a imaginii publice a altor posibile instanțe morale și cînd nu există o societate civilă reală, care să le dezbată în mod obiectiv.

Se ajunge ca tot felul de enormități privind instigarea la decadență morală, debitate de unii inclusiv în numele pogresului, să fie combătute cu alte enormitati, de data aceasta în cheie obscurantist-bigotă și ultra-conservatoare, astfel încît membrii societății care nu adoptă un punct de vedere radical, aflat la extremă, să nu fie reprezentați de nimeni, în diferitele dezbateri și controverse publice.

Dar ”progres” nu înseamnă renunțarea completă la morală, cum înțeleg ultra-conservatorii care, dacă ar putea, ar aduce România înapoi în secolele Evului Mediu, la statutul de țară monahală, în care biserica, mănăstirile, preoții și călugării dețineau controlul total, atît în plan moral, cît și poliic și financiar.

Progresul nu se identifică, așa cum cred unii, cu renunțarea la mîndria națională, cu ștergerea identității naționale, respectiv cu îmbrățișarea necondiționată a perceptelor globalizării și trădarea de țară.

Progresul înseamnă școli și spitale civilizate, acces liber și gratuit la Educație și Învățămînt, condiții civilizate de muncă și de trai. Progresul presupune civilizație, protejarea mediului, respectarea animalelor și a oamenilor de lîngă tine.

Progresul implică un Stat modern, laic, care să asigure egalitate de șanse cetățenilor săi, să îi protejeze pe cei care nu încalcă legea de infractori și corupți.

Și, nu în ultimul rînd, progresul presupune adoptarea de către creștini a unui creștinism responsabil, cult și asumat, iar nu respectarea, așa cum încurajează biserica strămoșească, a unei sume de superstiții și obiceiuri păgîne, care nu au nici o legătură cu ceea ce se cheamă cuvîntul lui Isus.

În România, unde înapoierea istorică este brand de țară, progresul nu este doar necesar, este obligatoriu.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg