Golanul și leprele

albastrel

Albăstrel este un cățel care ani de zile și-a făcut veacul pe străzile din București.

Este cel mai blînd, cel mai dulce, cel mai prietenos și cel mai răsfățat cățel care a existat vreodată. El nu a agresat niciodată pe nimeni, poate doar pe ”oamenii lui”, prin insistențele de a primi mîngîieri.

”Oamenii lui” sînt foarte mulți și au avut grijă de el, l-au hrănit, l-au alintat și l-au adăpostit, atunci cînd Albăstrel, un golan căruia îi place să se plimbe teleleu, le-a făcut bucuria să le treacă pragul casei.

Albăstrel este dealtfel un cățel celebru, aventurile lui prin parcarea dintre blocuri și modul în care lătra indignat, atunci cînd se găsea cîte o pisică să îi fure din mîncare, fiind popularizate de blogul Invectiva.ro, cățelul fiind numit în aceste scurte povestiri ”Golanul”.

Bucuria pe care o aducea Albăstrel pentru zeci de oameni, din mai multe blocuri învecinate, care se bucurau să fie întîmpinați de el, cînd ajungeau acasă, a stîrnit, cum din păcate se întîmplă, ura și resentimentele unor zevzeci, care nu știu să se bucure decît prin a-i prejudicia, în fel și chip, pe alții, pentru a le aduce supărări.

Așa că, în timp, doi-trei astfel de, să le spunem, oameni, care știu doar să facă rau, au trimis un vraf de plîngeri la ASPA, pe motiv că Albăstrel este un cîine agresiv.

Prin urmare, cățelul a fost ridicat miercuri, 13 octombrie 2016, de pe stradă, de angajații ASPA și închis în lagărul Primăriei Generale de la Bragadiru.

Deși a fost făcută imediat o cerere de rezervare în privința sa, iar în două zile a fost depus un dosar complet, conținînd toate documentele legale și o listă de semnături, prin care cetățenii din zona în care hălăduia Albăstrel pe străzi au atestat faptul că nici nu se pune problema ca el să fie agresiv, directorul ASPA, Bogdan Treeroiu, a refuzat să dea drumul cîinelui.

O motivație oficială nu a existat pentru acest abuz. Cea neoficială, transmisă de angajații ASPA, a fost că Treeroiu a dorit ”să îi mai fiarbă” pe oamenii care îl iubesc pe Albăstrel și au dorit să îl ia cît mai repede acasă.

Prin amînarea răuvoitoare a răspunsului privind eliberarea cățelului din lagărul de la Bragadiru, directorul ASPA s-a jucat, in mod intenționat, cu nervii unor oameni, și-a bătut joc de niște cetățeni pe care ar trebui, din poziția de angajat al Primăriei Generale, să îi respecte.

Consideră oare Primarul General, Gabriela Vrânceanu Firea, că în atribuțiile unui angajat al Primariei Generale intră și ”fierberea” bucureștenilor?

Abia în penultima din cele 7 zile în care ASPA este obligată de lege să răspundă cererilor de adopție, în urma a numeroase presiuni și intervenții, directorul ASPA a catadicsit să dea un răspuns privind eliberarea lui Albăstrel, lucru care s-a întîmplat doar în ziua următoare.

Este inadmisibil ca un cățel care ar putea să stea la căsuța lui, iubit de atîta lume, să fie ținut 9 zile în ”adăpostul” public!

Este revoltător că, din cauza prostiei și orgoliului unor angajați ai Primăriei Generale, Albăstrel, cîine obișnuit cu prezența și mîngîierile oamenilor, să sufere traumele de adăpost, în loc să fie în sînul unei familii iubitoare!

Este de neconceput că directorul ASPA, Bogdan Treeroiu, își permite un asemenea comportament la adresa cetățenilor Capitalei, care îi plătesc salariul!

Primarul General Gabriela Firea TREBUIE să intervină pentru demiterea directorului ASPA, Bogdan Treeroiu, care este incapabil să gestioneze problema cîinilor fără stăpîn din București într-un mod civilizat.

Dealtfel, acesta este doar un nou abuz înfăptuit de Bogdan Treeroiu, în lungul șir de ilegalități, dovedite și documentate, care ar fi trebuit să îi aducă deja destituirea:

Punerea pe picioare a lagărelor de exterminare pentru cîinii străzii de la Bragadiru, Mihăilești și Pallady și refuzul de a rezolva problema cîinilor fără stăpîn din Capitală așa cum o recomandă toate studiile și organizațiile de specialitate: prin sterilizare și adopție, inclusiv comunitară, nu prin crimă și tortură.

Pentru ca Bucureștiul să fie, cu adevărat, un oraș civilizat, instituțiile publice din subordinea Primăriei Capitalei trebuie să nu îi mai încurajeze pe cei care urăsc, chinuie și ucid cîini, în dauna cetățenilor care îndeamnă la compasiune și umanitate.

Este imperios necesar ca Primarul General, Gabriela Vrânceanu Firea, să intervină pentru stoparea afacerii ”Maidanezul”, în care mafia din jurul ASPA și-a clădit averi din deturnarea fondurilor destinate unei gestionări civilizate a situației cîinilor fără stăpîn, fapt certificat și de Curtea de Conturi.

În caz contrar, singura concluzie care se poate trage este aceea că Primarul General aprobă și cauționează această batjocură la adresa cetățenilor Capitalei!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg