Frate, frate, muia e pe bani!

Mulți dintre românii plecaţi în Anglia, dacă s-au mutat în Anglia, automat au devenit cetăţeni britanici şi se simt imediat jigniţi dacă zici nasoale de Regină! Măi, măi, ce patrioţi, mai că a început să le curgă și lor puțin sînge albastru prin vene, de cînd tund peluzele englezilor!

Se poate spune că asta e o ipocrizie tipic românească: toată ziua se plîng și se aolesc romaânii, că ce greu le este prin străinătățuri și cum ne-au distrus străinii țara, dar noi sîntem cei mai pro-UE, pro-globalizare și pro-occident din toată Europa.

Nu sînt nici occidentalii așa de pro-occident cum sînt românii…

Și totuși, parcă este prea mult să le ceri românilor rămași în țară să fie solidari cu Diaspora, cînd cei plecați afară nu doar că nu sînt solidari cu ei, dar suferă, pe deasupra, de un puternic complex de superioritate!

Și cu cît se țipă mai tare ”solidaritate”, cu atît se afirmă mai abitir că cei plecați din țară nu trebuie să își plătească datoriile către Statul român, așa cum o fac cei care au rămas.

Cine nu plătește, să nu mai aibă drept de vot în România! Să nu aibă drept de reprezentare, fără taxare!

Mai ales că, ușor-ușor, românilor care au rămas în România și poate ca urmare a faptului că își iubesc țara nu li se mai recunoaște dreptul de a-și hotărî soarta. Pentru ei au ajuns să decidă frații din diaspora, frații moldoveni, frații europeni, frații din NATO și alți frați și aliați mai mari sau mai mici.

Frați care nu oferă nimic în schimb, decît frăție pe burta goala. Să o mai lase pe aia că banii trimiși de afară de Diaspora îi susțin pe românii rămași în țară, că nu ne-am făcut toți pregătirea economică urmărind emisiunile televiziunilor securiste!

Banii trimiși în țară de românii din diaspora se întorc în secunda doi de unde au venit, via supermarketurile străine și magazinele de gresie și faianță, cu care și-au tapetat ei bordeiele din fundul țării. Diasporezii își întrețin cel mult propriile familii rămase acasă, dacă le întrețin și pe alea.

Ei au inconștiența să bată obrazul celor rămași în țară, spunându-le că sînt puturoși și nu le place să muncească. Îi batjocoresc, îi acuză că nu au respect de sine.

Asta pentru că cei rămași în țară nu au acceptat să spele veceuri, ca mod de trai, doar pentru ca după aia să se poată intoarce acasă și să ia ochii vecinilor cu noul lor biemvieu, cumpărat la mîna a șaptea din Djermania.

Au contraire, cei rămași în țară sînt cei care se respectă pe ei și munca lor, fără să se lase exploatați de străini și fără să accepte sa fie angajați sub pregătirea lor profesională, eventual pe doi lei sau nouă euro, de la caz la caz.

Diferența e că unii dintre noi mai avem o pregătire și, mai presus de orice, o mîndrie.

De-aia românii au ajuns să fie priviți acum ca scursurile Europei, pentru că s-au dus pe unde s-au dus și au făcut ce au făcut, pentru că, în primul rînd, ei nu se respectă pe sine.

 

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg


 

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg