Despre cîini şi oameni

ciineom

Nişte oameni vor să omoare nişte cîini. Spun despre ei că s-au înmulţit fără măsură, că sînt agresivi şi purtători de boli, că nu ar trebui să se preumble liberi şi de capul lor, că sînt un pericol public şi o cheltuială inutilă pentru societate. Orice altă soluţie la aceste probleme este exclusă, pentru că nu s-a găsit reţeta financiară adecvată. Cîinii trebuie să moară.

Nişte oameni vor să omoare nişte oameni. Spun despre ei că sînt prea bătrîni şi neajutoraţi, ori au inacceptabil de multe dizabilităţi, ori sînt prea fragili şi depind de alţii, ori s-au găsit să trăiască în zone mult prea îndepărtate de centrul de decizie, ori nu sînt în stare să îşi găsească un loc de muncă şi să contribuie în acest fel la susţinerea bugetului public cu taxe şi impozite. Reprezintă deci o cheltuială inutilă pentru societate şi un potenţial pericol public, pentru că riscă oricînd să se revolte. Orice altă soluţie la aceste probleme este exclusă, pentru că nu s-a găsit reţeta financiară adecvată. Oamenii trebuie să moară.

Oamenii care vor să omoare cîini şi oameni spun că se ghidează după principiul că cel mai puternic trebuie să supravieţuiască în dauna celor mai slabi. La fel şi cei care îi susţin pînă în pînzele albe. Eroare. Pentru că nu de supravieţuire este de vorba, ci de pofta lacomă, de dorinţa hulpavă a unora de a de îmbogăţi fie şi călcînd pe cadavre. Pentru a-şi justifica într-un fel foamea imposibil de potolit de bani şi putere, oamenii care vor să omoare cîini şi oameni se mint frumos, făcînd despre ei cumva analogia că ar fi nişte prădători, fiinţele superioare aflate la capătul lanţului trofic. Din nou eroare. Nu sînt decît nişte necrofagi, fiinţe jalnice, murdare şi patetice care îşi ostoiesc foamea ciugulind stîrvuri de cîini şi de oameni.

Se pot spune foarte multe despre cum au ajuns cele mai josnice fiinţe să conducă un popor. Doar că nu mai este timp pentru asta. Dacă nu sînt goniţi cît mai repede, dacă nu sînt întorşi în hăul fără fund al lipsei de conştiiţă umană şi naţională din care au ieşit, există riscul ca necrofagii să se hrănească în curînd cu stîrvul a ceea ce a fost odată poporul român.

Un popor de oameni buni şi cumsecade în care cîinii şi oamenii trăiau în pace.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

2 thoughts on “Despre cîini şi oameni

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg