Amenințarea fantomei spionului rus -III-

spionul rus

Motto:
”Extinderea NATO spre Est este bazată pe o mare minciună: nu Rusia prezintă o amenințare”.
”Extinderea NATO se realizează cu costuri foarte mari, plătite de cetățeni, inclusiv de către cei români”.
– Serghei Narîşkin, Preşedintele Dumei ruse de Stat

Un sondaj de opinie dat publicității săptămîna trecută de IRES, institutul coordonat de actualul vice-premier Vasile Dâncu, arată că peste jumătate dintre români sînt de părere că Federația Rusă reprezintă o amenințare pentru securitatea României.

Astfel, în timp ce 24% dintre români cred că SUA reprezintă cel mai mare prieten al României, iar 20% dintre ei văd Germania a fi principalul nostru aliat, 35% dintre concetățenii noștri prezintă Rusia ca pe Inamicul public numărul 1 pentru țara noastră, conform sondajului IRES.

Că Strategia Națională de Apărare, silabisită de președintele Culaie Ionescu în fața Parlamentului și votată de acesta, pune Rusia pe primul loc, între amenințările externe ce vizează România, nu e de mirare.

Că mass media sînt sufocate de propaganda pro-NATO, SUA și UE, în același timp cu stigmatizarea Rusiei ca fiind Diavolul pe Pămînt, nici ăsta nu e un lucru ieșit din comun, din moment ce România a încetat demult să încerce măcar a se prezenta altfel decît o colonie condusă de la Washington și Bruxelles.

Ce miră însă cu adevărat este orbirea unei mari părți dintre români, care, rămași înțepeniți în mentalitățile de pe vremea Războiului Rece și a URSS, așteaptă încă să vină americanii, împietriți de spaima că îi va invada soldatul Ivan și le va fura ceasul de la mînă.

De parcă Armata Rusă este staționată în prezent pe teritoriul României, și nu trupele NATO. De parcă Moscova, nu UE, a băgat pe gîtul Armatei Române toate sicriele din cînd în cînd zburătoare și plutitoare, plătite cu bani grei de contribuabilii români.

Ca și cum românul de rînd, care tremură de frica Moscovei, este exploatat pe salariul minim de corporațiile rusești, nu de cele americane și vest-europene.

Sistmul sanitar și cel de învățămînt sînt la pămînt pentru că au fost distruse de ruși, obligația de a permite vînzarea de pămînt către străini a fost impusă de Putin, nu de Bruxelles.

Guvernul român este obligat de Rusia, nu de SUA și UE, să accepte pretențiile demente, anti-umane, ale FMI, iar creșterea obligatorie a prețurilor administrate de Stat este impusă tot de ruși, nu de Fond și de Comisia Europeană.

Din fabricile românești au mai rămas doar niște rămășițe ca urmare a bombardamentului Armatei Ruse, nu pentru că au fost vîndute la fier vechi pentru a veni în întîmpinarea ”principiilor” neo-liberale, impuse din Vest.

Sistemul financiar-bancar, care ia șapte piei de pe cei ce au nefericirea de a-i fi clienți și a băgat definitiv în găleată capitalul românesc, este controlat de la Moscova, nu din capitalele vest-europene.

Iar companiile publice de utilități au fost cedate pe doi lei, începînd cu 1990 și pînă în prezent, rușilor, nu ”prietenilor” din Germania și Franța. Economia națională a fost distrusă prin ”privatizări” ca o condiție pentru a fi acceptați în BRICS, nu în UE! Resursele naturale ne sînt exploatate cu redevențe ridicol de mici de către Rusia, nu de americani și germani, pietenii noștrii dragi, care ne-au adus la sapă de lemn.

Românii duc o existență precară spalînd veceuri, culegînd căpșuni și îngrijind bătrîni, pentru că nu există locuri de muncă la ei acasă, la Moscova și Sankt Petersburg, nu în Spania, Italia, Anglia, Franța și Germania!

În general vorbind, pentru sărăcia, pentru dezastrul, pentru haosul social și degringolada națională din ultimii 26 de ani, Rusia este de vină, nu Vestul cel pricopsit, care nu a știut cum să ne mai pună cizma pe grumaz, după 1990 încoace.

Este aceeași mentalitate găunosă care face ca niște oameni total inadaptați zilelor noastre să lupte cu ”comunismul” chiar și acum, la mai bine de un sfert de veac de cînd acesta a fost oficial răsturnat în România, în timp ce țara a fost pusă pe butuci și locuitorii ei aruncați în sărăcie lucie de cel mai negru capitalism, de neo – liberalismul turbat al corporatiilor internaționale, de neo-naziștii ce vor să pună monopol pe economia globală și să stăpînească întreaga lume.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg