Treziți-vă, bă! -XI-. Coldea-șmoldea

Teribil de plictisitoare sînt exaltările de azi cu ”statul paralel” care cică se clatină.

Și mai plictisitor este să vezi cum se luptă cu ”statul paralel” cei mai băsiști dintre securiști și ăi mai securiști dintre băsiști, shold la shold, vorba partenerului strategic.

Și cum cei mai americanofili dintre securiștii noștri formează crema patrioților de azi.

Sau poate au uitat românii cum erau maziliți domnii și înalții dregători ai Țărilor Române în perioada fanariotă? Asta e tot: Coldea a primit cîrpa neagră pe umăr.

Pentru că a mișcat în front, pentru că nu a plătit destul bir, pentru că pașa care îi ținea spatele la Înalta Poartă a căzut în dizgrație sau pur și simplu pentru că sultanul și pașele de la Înalta Poartă, care e și casa democrației și a statului de drept, s-au săturat de mutra lui.

Nici o problemă, aveți doar puțintică răbdare, o să vină un alt Coldea. Dacă nu a și venit deja. Doar a rotit Stăpînirea Străină un pic cadrele.

E trist cum strigă unii ”Libertate!” atunci cînd de fapt asistăm la niște răfuieli între găștile de securiști pentru a intra în voia Stăpînirii străine.

Statul paralel nu e Coldea cu cîțiva generali cu rugină de la cașchete după urechi, cu tot cu Koveși și magistrații mînjiți, nu.

Statul paralel nu e o chestie obscură, în niște sfere inaccesibile, care să îi prejudicieze doar pe unii dintr-un cerc foarte restrîns de foarte bogați.

De statul paralel ne lovim toți, zi de zi, pentru că statul paralel e chiar statul român mafiot care și-a trădat proprii cetățeni, începând de la cel mai înalt nivel și terminînd cu baronii din primării și trepădușii din ANAF sau din poliție, locală ori națională, de frontieră sau de interior, călare sau pe jos, nici nu contează.

Statul paralel e printre noi, poate fi văzut cu ochiul liber pe stradă, zilnic, prin ”oamenii de afaceri” cu clase cîte are trenul ori prin fătucile de 20 de ani și bot de rață, toți conducînd prin București, Cluj, Constanța sau Timișoara deopotrivă mașini care costă cît mai multe apartamente.

Statul paralel sînt afacerile care căpușează banul public, e mizeria mass media, sînt multele grupuri de interese care se războiesc pe ascuns sau la vedere, e mafia țigănească ce te poate omorî ziua în amiaza mare pe stradă, sînt instituțiile de stat care îi protejează pe mafioți și îi terorizează pe cetățenii simpli.

Statul paralel sînt judecătoarele care se droghează cot la cot cu mafioții, statul paralel sînt profesorii complici la îndoctrinarea feroce pe care Ministerul Educației o comite asupra copiilor acestei țări.

Statul paralel este trădarea națională, destatalizarea, distrugerea economică, haosul moral și social, sărăcia generalizată aduse de ultimii 30 de ani de capitalism sălbatic implementat de marile imperii pe niște iobagi proști și umili.

Statul paralel sînt toți proștii care l-au aplaudat și susținut pînă la moarte pe Băsescu și gașca lui de babuini portocalii, ulterior pe Iohannis și distrugerea dusă de el la un nou nivel, statul paralel sînt toți imbecilii care vor o țară ca afară, toți cretinii ”de dreapta” care au pus la colț valorile universale umaniste pentru a îmbrățișa fără rezerve neo-liberalismul criminal, toți retardații care au strigat ”cine nu sare, ia condamnare”, toți iobagii proști și umili ce aplaudă imperialismul ce le-a ucis viitorul.

Oricît de groaznic individ ar fi Coldea, statul paralel nu este el singur, chiar și cu gașca din jurul său, nu are cum. Anchetarea și chiar eventuala lui arestare nu înseamnă nimic pentru viitorul acestei țări sau pentru bunăstarea locuitorilor săi.

E doar circul aferent alegerilor.

cenzura fb
cenzura fb

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg