Rușinea Europei mai vrea o tură!

Ursula von der Leyen a ratat practic toate obiectivele pe care ea însăși le-a anunțat cu pompă, la începutul mandatului de președinte al Comisiei Europene.

În timpul mandatului său, economia europeană s-a prăbușit, devenind irelevantă între celelalte mari puteri internaționale.

Politica falimentară din zona energiei a adus o explozie a prețurilor în domeniu, care a atras o inflație generalizată, la nivele istorice, ce a redus drastic puterea de cumpărare și a băgat în sărăcie sute de milioane de europeni, a căror calitate a vieții s-a redus cum nu s-a mai întîmplat niciodată după Al Doilea Război Mondial.

Cu o economie la pămînt, cu producția industrială și agricolă aflate pe o tendință de puternică restrîngere, Comisia Europeană vorbește aproape zilnic despre bălăriile asimilate politicii sale de mediu, mai nou și despre economia spațială (sic!) cu care va domina restul lumii.

Von der Leyen s-a făcut realmente de rîs, anunțînd pe un ton belicos sancțiuni economice la adresa Federației Ruse și ulterior împotriva Chinei, după care a amenințat că le dă în judecată, pentru ca acestea au întrerupt aprovizionarea economiilor europene cu materii prime.

Pe fondul poziției ostile fără precedent la adresa Rusiei, manifestată gălăgios, arogant și cu încălcarea tuturor normelor diplomatice, Ursula von der Leyen s-a trezit că i-a închis Vladimir Putin robinetul de la conducta de gaze și a acuzat Moscova de “șantaj energetic” (!!!!).

În mod similar, a anunțat decuplarea economiei europene de cea chinezească, după care a acuzat Beijingul că face presiuni economice prin întreruperea lanțurilor de aprovizionare.

Foarte grav, s-a dedat la cele mai fruste manipulări în relația cu Rusia, susținînd fără rezerve propaganda criminală de război din Ucraina, cazul Bucha fiind doar un singur exemplu.

Ursula von der Leyen a încheiat extrem de controversatele contracte pentru achiziția de vaccinuri anti-covid de la Pfizer, în condițiile în care soțul său deține o poziție executivă în această companie și conflictul de interese este mai mult decît evident.

În urma propagandei sufocante și a forțării europenilor să se vaccineze cu un produs experimental, ale cărui efecte adverse nu fuseseră suficient studiate, mortalitatea excesivă a atins luni la rînd cote nemaiîntîlnite în Uniunea Europeană.

În general vorbind, mandatul Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei Europene a adus o erodare a drepturilor civile și o reducere a democrației și a dreptului la liberă expresie ce erau de neconceput înainte de accederea sa la comanda Executivului european.

A fost introdusă oficial cenzura, iar violența forțelor de opresiune împotriva cetățenilor europeni nemulțumiți aduce cu cele mai negre dictaturi.

În funcția de șef al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a dat dovadă nu doar de nepricepere și de un cras amatorism ci, mult mai grav, de apărarea unor interese obscure, contrare cu binele cetățenilor Uniunii.

Dar poate cea mai gravă a fost imaginea pe care a lăsat-o cu privire la lipsa de morală, lipsa de valori umaniste, lipsa de demnitate și, nu în cele din urmă, lipsa de caracter.

În urma tuturor acestor eșecuri Ursula von der Leyen are tupeul (căci despre un tupeu nesimțit e vorba, nimic altceva) să anunțe că mai dorește un mandat în fruntea Comisiei Europene, cu susținerea Partidului Popular European – PPE.

Deși nu a votat-o nimeni niciodată pentru a ajunge în poziția de a conduce Comisia Europeană, Ursula von der Leyen nu este singură.

Ea, împreună cu mafiocrația de la Bruxelles, care o susține în numele unor interese care nu au nici o legătură cu binele și bunăstarea cetățenilor din Uniunea Europeană, vor să aservească viețile a sute de milioane de oameni, să le pună la dispoziția agendei Davos.

Democrația, libertatea, drepturile civile, competențele profesionale, dar și valorile umane și de caracter au ajuns vorbe în vînt în țările Uniunii Europene, în condițiile în care primii care le joacă în picioare sînt așa-zișii lideri de la Bruxelles.

Cele mai elementare nevoi ale cetățenilor au fost puse între paranteze, europenii nu mai au dreptul să se bucure de case încălzite, de apă caldă în case, de automobile proprietate personală și nici măcar de mese îmbelșugate pentru ei și pentru copiii lor.

Nici nu mai contează dacă va obține sprijinul pentru un nou mandat. Ursula, dimpreună cu PPE-ul și toată mafiocrația de sorginte birocratică de la Bruxelles arată că nu dau doi bani pe eficiența și calitatea profesională, pe onestitatea și corectitudinea, pe responsabilitatea probitatea morală și pe care le cer de la alții.

În condițiile eșecului lamentabil, pe toate planurile – economic, social, politic – pe care l-a adus Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen și al dezastrului fără echivoc reprezentat de Green Deal – documentul de căpătîi al mandatului von der Leyen -, susținerea unei noi candidaturi a principalei responsabile pentru acest prăpăd echivalează cu cîntecul de lebădă al structurii artificiale numite Uniunea Europeană.

Peștele de la cap se împute, dar situația în UE pute deja foarte rău de niște ani de zile, iar 2022 și 2023 au adus cele mai masive și violente proteste de stradă în Europa.

Haosul, sărăcia și lipsa de perspective instaurate în Uniunea Europeană de Ursula von der Leyen și acoliții săi au transformat Europa într-un butoi de pulbere, gata oricând să se aprindă.

Mai trebuie doar o scînteie.

cenzura fb
cenzura fb

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg