La trei ani de la adoptarea PNRR în 2021, rezultatele asupra economiei și societății românești au început să fie cît se poate de clare, fără a mai lăsa loc de echivoc.
Economia este virtual în recesiune, industria și agricultura la pămînt, gradul de îndatorare ar României a crescut vertiginos.
Sistemul Energetic Național a fost în vara lui 2024 la un pas de colaps și însuși ministrul Energiei a declarat că este nevoie de redeschiderea minelor de cărbuni, fără de care nu se poate asigura securitatea energetică a țării pe termen lung.
Toate marotele impuse de Comisia Europeană prin PNRR se dovedesc a fi doar eșec după eșec, începînd cu automobilele electrice, energia verde, digitalizarea – în numele căreia firmele românești au fost băgate în faliment de abuzul fără margini numit e-Factura, așa-zisa economie circulară, respectiv programul vizând reciclarea ambalajelor.
Mai mult. Deși Invectiva.ro a avertizat încă de la început, abia acum au început să se prindă oamenii că așa-zisa reformă a pensiilor, cerută de PNRR, este de fapt încercarea mai mult sau mai puțin mascată de a scădea pensiile în România.
În urma noii formule de calcul, mii de pensionari vor avea pensiile mai mici decît cele rezultate după actuala formulă.
Doar pensiile foarte mici beneficiază de un plus, în realitate se urmărește reducerea bugetului necesar pentru a plăti drepturile pensionarilor.
Și chiar dacă mincinoșii trădători de guvernanți ”ne liniștesc” că nu va scădea nici o pensie, cele care se dovedesc a fi mai mari pe vechea formulă decît recalcularea vor fi păstrate în plată, dar nu vor mai fi indexate pînă cînd noua formulă nu ajunge din urmă valoarea actuală.
Hoție! E vorba de pensiile oamenilor, de contribuțiile pe care le-au plătit o viață.
În mod similar, s-au prins sindicatele abia în a 7-a zi după scripturi că așa-zisele reforme ale sistemului de salarii din sistemul public și a sistemului fiscal nu sînt altceva decît măsuri pentru sărăcirea românilor cu venit mediu și sub-mediu și păstrarea marelui capital neatins de către sistemul fiscal.
Dar oare de ce se miră lumea azi?
Era de ajuns că știau cine cere aceste ”reforme”, de fapt doar politici neo-liberale prin care se vrea implementarea unei austerități negre, de care cei foarte bogați să profite pentru a-i jefui pe cei care mai au încă și după ce bea apă.
Comisia Europeană, prin PNRR și prin acoliți precum Banca Mondială și OECD, cere aceste ”reforme” și, după mai bine de 15 ani de spoliere cruntă, e de mirare cum au mai putut unii să se amăgească legat de bunele-intenții ale Bruxellesului.
Cu atît mai gravă este situația cu cît toate autoritățile centrale și mai ales locale stau ca milogii cu mîna întinsă la banii din PNRR și alte fonduri europene, fiind practic singura sursă de finanțare fie și pentru ultimul ciot de drum dintre două comune.
Cînd toate lucrările publice, indiferent de natura lor, au ajuns să fie finanțate prin bani europeni, politică ce s-a dovedit nu doar falimentară, ci și echivalentă cu o trădare națională, cine ia deciziile în țara asta?
Guvernul de la București? Nu, evident că nu.
Ci cei care dau banii.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: "ca-pub-6198249197587097",
enable_page_level_ads: true
});
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-88046948-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-88046948-1']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
var t5_wid='134669044';
var t5_badge='standard_b';
(function() {
var t5r = document.createElement('script'); t5r.type = 'text/javascript'; t5r.async = true;
t5r.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 's.t5.ro/static/t5-stats.js';
var t5s = document.getElementsByTagName('script')[0]; t5s.parentNode.insertBefore(t5r, t5s);
})();