Mai ușor, măi Nicușor, cu salvatul nostru… -II-

Mulți bucureșteni acuză supărați că traficul nu a mai fost niciodată așa de cumplit în Capitală ca în timpul jupînului Mucifer.

Da, așa este, ca acum nu a fost niciodată, dar bucureștenii trebuie să arate înțelegere și să nu mai fie așa de intransigenți.

Traficul este blocat pentru că multe din marile bulevarde sînt săpate ca să bage Mucifer conducte de termoficare.

Cine nu crede, să verifice. Cine se uită atent în șanțuri îl poate vedea pe Mucifer cum dă neobosit la șaibă.

De-aia și are mereu săracul aspectul ăla marcă înregistrată de nespălat pe cap și dormit cu fața pe grătarul de mici.

Bietul Mucifer stă zi-lumină în șant, mănîncă acolo, doarme acolo, Dumnezeu știe ce mai face sub țevile de termoficare – ce dovadă de dedicare totală pentru bucureșteni mai bună de atît poate fi oferită?

În plus, de-aia îi și curg mereu mucii din nas în gură și este nevoit să îi șteargă cu mîneca, ba mai rău uneori, să îi mănînce, obiceiuri nedorite care i-au atras nefericita poreclă de Mucifer:

Dacă stă toată ziua în șant cu tîrnăcopul în mînă, bietului băiat e mereu răcit la cap.

În plus, i s-a murdărit batistuța și nu mai poate să o folosească pentru a se șterge la nas. Așa cum singur a zis, el s-a născut la o înmormîntare și consecințele sînt pe măsură, mintea lui subdezvoltată nu îi permite să se gîndească să își ia un pachețel de batistuțe de hîrtie de la cel mai apropiat magazin, ca să înlocuiască batistuța murdară.

În ceea ce privește traficul practic înghețat din Capitală, Mucifer i-a sfătuit prietenește pe bucureșteni să renunțe la mașinile personale.

Sau măcar să le țină în permanență între dungile albastre vopsite de același mare Mucifer pe asfaltul din București, să plătească taxă de parcare pentru a sprijini financiar Primăria Generală, pentru ca destoinicul edil să poată finanța diverse studii de fezabilitate cu sute de mii de euro, pentru a ajunge la concluzia că nu sînt bani și ca atare nu se poate face nimic.

Acum, dacă bucureștenii se încăpățînează și vor să se deplaseze în continuare în lux, cu mașina proprie, asta e, să suporte consecințele și să nu îl mai deranjeze pe Primarul General, care are viziuni mult prea mărețe pentru problemele lor mărunte.

cenzura fb
cenzura fb

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg