Zece politicieni mititei

zece politicieni mititei

Europa fierbe. Ca urmare a politicilor economice dezastruoase impuse de Comisia Europeană, tot mai mulți cetățeni europeni,din diferite țări, își manifestă fățiș neîncrederea în construcția politică numită Uniunea Europeană (UE).

Insinuările din ultima vreme, tot mai dese și mai fără perdea, cum că factorii de decizie din UE iau în calcul introducerea unui impozit pe averea cetățenilor, prin care să acopere datoriile suverane ale țărilor, au adus partidele eurosceptice pe un val de simpatie nemaiîntîlnit pînă acum.

În Franța, unul din trei alegători își manifestă sprijinul deschis pentru Frontul Național al lui Marine Le Pen și pentru ieșirea din Uniune. În Olanda, Partidul Libertății, de extremă-dreapta și care militează pentru părăsirea UE, condus de Geert Wilders, este situat în fruntea sondajelor pentru europarlamentarele din mai. În Anglia, sentimentul eurosceptic, deja foarte puternic, se manifestă prin amenințările pe care politicieni englezi de prim rang le fac, din două în două săptămîni, cu organizarea unui referendum pentru separarea de Uniune.

Și tocmai apropierea europarlametarelor din mai, pe fondul succesului foarte mare de care se bucură partidele eurosceptice, ar putea provoca răsturnări de situație pentru viitorul Uniunii, pe cît de neașteptate, pe atît de spectaculoase.

În România, de asemenea, lucrurile sînt extrem de încordate. Întreaga opinie publică, mass media și clasa politică deopotrivă, așteaptă cu sufletul la gură să afle dacă Antonescu mai vorbește cu Ponta.

Teme extrem de delicate pentru viitorul țării sînt rumegate zi de zi de opinia publică, cu aportul neprețuit al mijloacelor de informare în masă: candideaza ori ba EBA la europarlamentare, iese sau nu iese Becali din pîrnaie, dacă își lasă primarul Sibiului postul pentru a se muta la București și nu numai.

Opinia publică freamătă să afle dacă, la ultima apariție în public, Președintele a fost matrafoxat ori ba, dacă Varanul își va pune pajul vice-premier, cui i-a mai dat Băsescu la gioale, pe cine a mai săltat DNA-ul, ce politician a mai plîns la ușa pușcăriei.

În tot acest timp Premierul muncește pe brînci, dă toată ziua din gură pe la televizor, bătîndu-se cu creșterea economică în piept.

O clasă politică falimentară, care nu știe ce permutări și jocuri de imagine să mai facă pentru a-i păcăli pe români să o voteze încă o dată, respectiv, cu prilejul europarlamentarelor.

Altfel, România e țară de bază: prin vocea președintelui Băsescu, susținut de toată clasa politică, țara noastră a ținut să anunțe că va fi printre statele care vor pune bazele Uniunii Bancare din UE, asta deși noi nici măcar nu am trecut încă la moneda comună.

În timp ce, prin alte părți, politicienii nu știu cum să se mai spele pe mîini de rahatul în care au băgat bătrînul continent, ai noștri, ca brazii, se constutuie din proprie inițiativă în temelia europenismului, oferindu-se singuri, sau, mai degrabă, oferind populația României pradă sigură în gura lupului flămînd de la Berlin.

În lipsa temelor serioase de dicuție, cum ar fi oportunitatea rămînerii României în aceleași raporturi de subordonare cu Uniunea Europeană, politicienii autohtoni fac un continuu circ televizat: USL se rupe azi și se lipește mîine, miniștri puși de dimineață sînt demiși seara, Băsescu îi face lui Nuți partid de eunuci, ca să aibă fata iluzia frumoasă că e prezidențiabilă, PSD-ul îl trimite pe Geoană, acest Marco Prosto socialist, în deșertul Gobi să refacă Drumul Mătăsii, Cîinele Vasile latră la lună iar Crin Antonescu, această fată mult prea mare a politichiei de pe Dâmbovița, lustruiește bunul-simț pe banca de rezerve, așteptînd pînă la loc comanda să fie și el trecut în rîndul cadrelor active.

Noroc cu Lili Ghervasuc, fostă Mincă, singura care mai poate să salveze, prin sacrificiul ei eroic din studiourile de televiziune, acest neam, după ce actualii capi ai clasei politice se vor fi eliminat, rînd pe rînd, fiecare pe fiecare, ca niște negri mititei.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg