Uniunea Europheniană

dictaturaue

Pentru că, după cum se vede, corporațiile pierd mult prea mult timp și chiar și ceva bani cu cetățenii europeni, care se încăpățînează să nu vadă în fracturarea hidraulică o binecuvîntare, Uniunea Europeană (UE) își propune să bage, în pur spirit dictatorial, pumnul în gura protestatarilor și să impună exploatarea gazelor de șist prin lege.

Astfel, conform naturalgaseurope.com, citat de searchnewsglobal.wordpress.com, reprezentanţii permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene au propus, în a doua jumătate a lunii decembrie 2013, ca exploatarea gazelor de şist să nu mai fie condiţionată de consultarea comunităţilor locale.

Mai mult, se recomandă ca evaluările impactului de mediu să fie mult mai blînde decît în prezent. În consecință, se doreşte modificarea Directivei privind Impactul de Mediu, astfel încît companiile extractoare de gaze şi petrol de şist în UE să aibă mult mai multe beneficii.

Asta dacă mai era vreo nevoie de vreo dovadă că Uniunea Europeană nu dă doi bani pe cetățenii săi, pe dreptul de a lua decizii al comunităților locale, reprezentate de regiuni și pe descentralizarea în numele căreia se bate atîta apă în piuă, inclusiv în România.

Nu, Uniunea Europeană se bazează pe o formă de organizare pur colonialistă, în care deciziile sînt luate în mod arbitrar de la centru, prin reducerea la tăcere și sugrumarea vocilor libere ce reprezintă interesele periferiei mai puțin dezvoltate.

Iar birocrații corupți care reprezintă Uniunea Europeană servesc doar interesele corporatiste, în detrimentul evident al cetățenilor pe care ar trebui să îi slujească și care le plătesc salariile babane.

Așa stînd lucrurile, a marșa în continuare pe temele impuse de Bruxelles privind regionalizarea, descentralizarea, respectiv diluarea puterii statale, nu este decît un exemplu de ticăloșie slugarnică și direct interesată a politicienilor locali, care continuă să amăgească, să prostească în față diversele popoare luate în colimator de interesele UE.

Să privim doar situația din țara noastră, unde întreaga clasă politică aplaudă cu patos jandarmii care îi rup în continuare în bătaie pe bătrînii neajutorați de la Pungești.

Întreaga lume civilizată s-a arătat oripilată la auzul știrii că nord-coreeanul Kim Jong-un, dictatorul de la Phenian, și-ar fi aruncat unchiul în cușca plină cu cîini înfometați, să fie mîncat de viu. Însă iată că nu revoltă pe nimeni faptul că liderii europeni își aruncă propriile popoare de vii în groapa cu lei, să fie devorate de interesele sălbatice ale corporațiilor feroce.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg